Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 20 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fenomenul therianilor, unul devenit tot mai popular. Trendul a ajuns și în România

ro

20 Oct, 2024 13:18 394 Marime text
 Sursa foto: Facebook




 
  • O persoană care se comportă și se identifică ca fiind un animal poartă denumirea de Therian. Acest fenomen a devenit tot mai popular pe TikTok, unde utilizatorii adoptă comportamente și înfățișări inspirate de diverse animale, precum pisici, lupi, urși sau câini.
 
Ei își completează look-ul cu elemente caracteristice acestor animale, adăugând cozi din blană, purtând măști și alte accesorii pentru a-și crea o transformare fizică și simbolică, scrie știripesurse.ro.

Puteți fi un therian dacă observați că vă schimbați (că aveți impulsuri de a vă comporta ca un animal non-uman) sau dacă vă amintiți o viață anterioară ca un anumit animal. Un therian este o persoană care se identifică cu un anumit animal non-uman. Acest fenomen bizar a luat amploare pe rețele de socializare, unde au fost publicate videoclipuri cu adolescenți care se comportă ca pisicile sau câinii, merg în patru labe pe stradă sau în parcuri. Imagini cu adolescenți deghizați în animale au apărut și în România.

Un om care se definește, caracterizează ca fiind un anumit animal este denumit therian. Therianii se descriu pe ei înșiși ca acel animal din punct de vedere emoțional, intelectual și spiritual, dar nu au nicio asemănare fiziologică cu specia respectivă. De exemplu, cineva al cărui teriotip (specia cu care se identifică) este o broască s-ar putea simți cel mai împlinit atunci când țopăie și croncăne, în timp ce cineva al cărui teriotip este un pinguin s-ar putea simți cel mai confortabil clătinându-se și adăpostindu-se de cei dragi pentru căldură.

Termenul therian este derivat din cuvântul zoologic Theria, care se referă la un grup mare de mamifere (inclusiv marsupiale precum koala și wombat, și placentare precum elefanți și balene)
 
 
 Citește și
Astăzi este Ziua internaţională a animalelor
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii