File din istoria Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța. Lista celor ce au condus instituția (document+galerie foto)
File din istoria Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța. Lista celor ce au condus instituția
28 Aug, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
7074
Marime text
Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța este o structură înființată în anul 2001, iar la comanda unității au fost doar cinci comandanți în istoria sa recentă. Răspunsul a fost oferit de către IPJ Constanța, ca urmare a solicitării formulate de cotidianul ZIUA de Constanța.
În anul 2001, a fost înființat Centrul Zonal de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog, care, până în anul 2005, l-a avut la comanda structurii pe comisar-șef de poliție Victor Popescu, conform răspunsului semnat de către agent de poliție Constantina-Cristina Gavriloaie, responsabil Legea 544/2001.
Din anul 2005 până în prezent, structura de combatere a criminalității organizate funcționează în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, comanda fiind asigurată de următorii ofițeri:
⦁ 5.10.2005-3.11.2013, comisar-șef de poliție Aurelian Pavel
⦁ 4.11.2013-25.02.2014, comisar-șef de poliție Cornel Mototolea, împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de șef brigadă
⦁ 26.02.2014-01.01.2019, comisar-șef de poliție Jenică-Emilian Pîrvu
⦁ 15.02.2019-prezent, comisar-șef de poliție Tudorel Dogaru.
Din anul 2001 până în prezent, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța este unitate subordonată nemijlocit Inspectoratului General al Poliției Române, care exercită atribuții privind combaterea infracțiunilor din sfera criminalității organizate la nivelul județelor Constanța și Tulcea, reprezentând teritoriul de competență, în condițiile legii și desfășoară activități de cercetare penală, sub directa coordonare și supraveghere a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Organizate și Terorism - Serviciul Teritorial Constanța.
Activitatea Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța s-a axat pe îndeplinirea sarcinilor operative rezultate din documentele programatice ce orientează strategic și sectorial activitatea structurilor specializate în combaterea criminalității organizate, structurate în patru obiective specifice:
1. Creșterea capacității operaționale pentru prevenirea, anticiparea și combaterea infracțiunilor de criminalitate organizată și terorism
2. Combaterea criminalității organizate transfrontaliere - îmbunătățirea cooperării în domeniu
3. Prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri, traficului de persoane, inclusiv prin creșterea nivelului de conștientizare a categoriilor sociale vulnerabile și a gradului de protecție a victimelor de persoane
4. Creșterea capacităților de răspuns la problemele cu care se confruntă cetățenii și mediul de afaceri (în spațiul cibernetic).
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii