Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 02 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firmă de export deșeuri, amendată de Garda de Mediu Constanța

ro

02 Oct, 2024 15:43 160 Marime text


Sursa foto: Facebook/Garda de Mediu



Comisariatul Judetean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu a realizat verificări în punctele de trecere a frontierei atât pentru importurile de deșeuri și marfă second-hand, cât și pentru exporturi.
 
Astfel, ca urmare a verificărilor realizate în Portul Constanța, o societate din Drobeta Turnu Severin, exportator de deșeuri de aluminiu, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 40.000 lei, deoarece încărcătura containerului pentru care s-a inițiat operațiunea de export nu corespundea cu datele inscrise în documentele insotitoare, potrivit Gărzii de Mediu Constanța.
 
În containerul verificat, deșeurile declarate ca fiind aluminiu erau în fapt amestecate cu alte tipuri de deșeuri. Pentru nerespectarea prevederilor legale, pe lângă sancțiunea aplicată, Garda de Mediu nu a permis continuarea operațiunii de export.

„Verificările se efectuează în baza Regulamentului european 1157/2024 si a HG 788/2007, acte normative care stabilesc masurile de protectie a mediului pentru aceste operatiuni”, transmit reprezentații Gărzii de Mediu Constanța.
 

 
 
Citește și
O firmă din Constanța, în proces cu Garda de Mediu. Dosarul, pe rolul Judecătoriei
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii