Firma Heliofarm, în care statul este acționar, își prelungește creditul bancar. Împrumutul, garantat cu bunurile societății
Firma Heliofarm, în care statul este acționar, își prelungește creditul bancar. Împrumutul, garantat cu bunurile
07 Aug, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
1838
Marime text
- A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Heliofarm, pentru data de 7 septembrie, de la ora 10.00.
- Primul punct pe ordinea de zi a ședinței este „aprobarea prelungirii cu o perioadă de 12 luni a facilității de credit contractate de către SC Heliofarm SA“.
- În acționariatul firmei, primul pe listă figurează Statul Român prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, care deține 0,43921%
Anunțul a fost publicat în Monitorul Oficial al României și, potrivit acestuia, pentru discuții, a fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pentru data de 7 septembrie, de la ora 10.00. Conform sursei citate, pentru contractarea și garantarea creditului, se continuie garanții în favoarea băncii asupra bunurilor societății, printre care terenuri și imobile, dar și asupra stocurilor de produse farmaceutice.
În Monitorul Oficial al României, a fost publicată Covoncarea acționarilor societății Heliofarm, la cererea Consiliului de Administrație al firmei. Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor va avea loc la sediul firmei, din strada Aurel Vlaicu, în Constanța.
Potrivit anunțului oficial, primul punct pe ordinea de zi a ședinței este „aprobarea prelungirii cu o perioadă de 12 luni a facilității de credit contractate de către SC Heliofarm SA, în calitate de împrumutat (denumită în continuare «Societatea») de la UniCredit Bank SA – în calitate de creditor (denumită în continuare «Banca»), conform contractului de credit nr. CON3/1616/2011“.
Ipotecă asupra bunurilor
Se mai arată în anunț că pentru contractarea de la bancă și garantarea acestui credit se vor constitui mai multe garanții în favoarea băncii asupra bunurilor firmei.Astfel, bunurile cu care va fi garantat împrumutul sunt un apartament în Mangalia, un teren în Neptun și alte două apartament situate în Constanța. Totodată, se constituie ipotecă mobiliară și asupra stocurilor de produse farmaceutice și parafarmaceutice aflate în proprietatea firmei, la valoarea de minimum de 3.000.000 de lei.
În plus, ipoteca mobiliară se constituie și asupra „creanțelor bănești născute din contractele încheiate de societate cu clienții săi, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Tulcea“, dar și asupra „conturilor și sub-conturilor deschise sau care vor fi deschise de către societate în evidențele băncii“.
Se mai constituie garanție în favoarea băncii și „biletul la ordine emis de Heliofarm SA și avalizat de către Cazacincu Anișoara Magdalena în favoarea băncii și stipulat «fără protest»“.
De asemenea, garanția cuprinde și „încheierea unor polițe de asigurare a bunurilor ipotecate, având în calitate de beneficiar unic al despăgubirilor care se vor plăti în baza acestora“.
Se mai arată în anunțul publicat în Monitorul Oficial că „pe durata contractului de credit și orice prelungire a acestuia, asociații sunt de acord și se angajează că societatea nu va repartiza profitul obținut sub formă de dividende și nu va rambursa creditele acordate societății de către asociați“.
Nu în ultimul rând, conform sursei citate, „împrumutatul Heliofarm SA are obligația să declare băncii orice alte contracte de credit încheiate cu alte bănci, precum și colateralele aferente“.
Dacă nu vor fi îndeplinite condițiile legale de prezență pentru ședința programată pe 7 septembrie, aceasta va fi convocată pe 8 septembrie, în același loc, la aceeași oră.
Cifrele și acționari
Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Registrul Comerțului, consultat la data de 6 august 2020, firma Heliofarm a fost înființată în 1991, la Constanța și are ca activitate principală „comerț cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate“.Capitalul social subscris este de 474.715 lei, integral vărsat, iar natura capitalului este mixtă - „stat 50% și peste 50% + privat românesc“.
În ce privește acționariatul firmei, primul pe listă figurează Statul Român prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, care deține 0,43921%, iar, mai departe, firma mai are ca acționari o listă cu patru asociați, ce dețin 99,5606%.
Administrator și președinte al Consiliului de Administrație este Anișoara Magdalena Cazacincu, mandatul său fiind valabil până în 2023.
Ceilalți administratori și membri în CA sunt Marița Marin, Catrinel Cazacincu, dar și constănțeanul Mihai Cazacincu.
Auditorul societății este Anișoara Daniela Căciulă, mandatul său fiind valabil până în 2022.
În anul 2017, firma a avut 79 de angajați, o pierdere netă de 177.590 de lei și o cifăr de afaceri netă de 14.848.589 de lei.
În 2018, numărul angajaților a fost 82, pierderea netă a fost 496.559, iar cifra de afaceri netă a fost de 16.384.093 de lei.
Pentru anul 2019, numărul salariaților a fost 75, profitul net a fost de 552.303, iar cifra de afaceri netă a fost 17.972.151 de lei.
Citește și:
Noua componenţă a Consiliului de Administraţie al societăţii Heliofarm, aprobată
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii