Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma tânărului pesedist, câştigătoarea marelui premiu pus la bătaie de Nicuşor CJC dă pe mâna lui Stanciu proiectarea noului Delfinariu

ro

04 Apr, 2011 02:15 5930 Marime text
cap_7.jpgStructural ING, firmă care a obţinut de-a lungul timpului contracte de miliarde de la CJC, este liderul asocierii al cărei proiect a fost desemnat câştigător în urma concursului de soluţii organizat de instituţia condusă de Nicuşor Constantinescu

Consiliul Judeţean Constanţa a desemnat proiectantul pentru reamenajarea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

Obiectul concursului a constat mai exact în găsirea de soluţii pentru transformarea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii în Parc de Distracţii şi Agrement - modernizare delfinariu, construire acvariu, exotariu şi amenajare grădină botanică.

Potrivit rezultatelor concursului de soluţii demarat în acest sens de CJC, pe locul III s-a clasat proiectul prezentat de SC Ars Longa SRL din Cluj-Napoca, care a obţinut astfel un premiu în valoare de 4.000 de euro. Societatea îi are ca asociaţi pe Diana şi Flaminiu Taloş.

cjc_complex_Nicusor_Constantinescu_01.jpgPe locul II s-a situat proiectul prezentat de SC Decodesign Team SRL Constanţa. Firma, care îi are ca asociaţi pe Marius Chirilov şi pe Alec Marius Iuga, a obţinut astfel un premiu de 6.000 de euro.

Pe locul I al concursului de soluţii s-a plasat SC Petrov Studio SRL din Năvodari. Firma deţinută de către Serghei Petrov a câştigat un premiu în valoare de 8.000 de euro.

Marele premiu al concursului de soluţii a fost obţinut de către SC Structural ING SRL Constanţa. Firma a obţinut un premiu de 2.000 de euro şi, totodată, dreptul de a furniza serviciile de proiectare pentru reamenajarea Delfinariului.

Istoricul colaborării cu CJC

SC Structural ING SRL este o firmă cunoscută pe plan local mai ales datorită colaborării strânse, pe bani publici, cu CJC-ul condus de Nicuşor Constantinescu. Firma a bifat până în prezent contracte în valoare de 17 miliarde de lei vechi de la instituţia condusă de Nicuşor Constantinescu, cel mai mare fiind cel în valoare de 7,7 miliarde pentru servicii de consultanţă pentru lucrările de reabilitare a sistemului rutier DJ 228, tronsonul DN 22C şi DN 2A, încheiat la finele lui 2010. Iată şi lista celorlalte şase contracte încheiate cu CJC:

1. Contract nr. 15435/22.10.2008 - „Întocmire PT+DDE pentru proiectul Extindere Complex Terapeutic Centrul Albatros"

- oferte primite: 1;

- valoare estimată: 234.010 lei fără TVA;

- valoare finală: 233.500 de lei fără TVA.

2. Contract nr. 15411/22.10.2008 - „Întocmire PT+DDE pentru proiectul Extindere Complex de Integrare prin terapii specifice - Şcoala specială nr. 1"

- oferte primite: 1;

- valoare estimată: 50.750 de lei fără TVA;

- valoare finală: 50.500 de lei fără TVA.

3. Contract nr. 15431/22.10.2008 - „Întocmire PT+DDE pentru proiectul extindere Şcoala specială nr. 2 Constanţa"

- oferte primite: 1;

- valoare estimată: 43.370 de lei fără TVA;

- valoare finală: 43.000 de lei fără TVA.

4. Contract nr. 14403/27.07.2009 - „Elaborare SF+PT+DDE Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică a judeţului Constanţa"

- oferte primite: 2;

- valoare estimată: 113.108 lei fără TVA;

- valoare finală: 83.304 lei.

5. Contract nr. 19555/29.09.2009 - „Elaborare PT şi DDE necesare reabilitării Monumentului Triumfal Tropaeum Traiani"

- oferte primite: 2;

- valoare estimată: 415.000 de lei fără TVA;

- valoare finală: 297.355 lei fără TVA.

6. Contract nr. 19455/ 22.09.2010 - „Servicii de consultanţă pentru proiectul HIPERB - Muzeu al secolului XXI pentru turiştii din Constanţa"

- oferte primite: 1;

- valoare estimată: 194.910 lei fără TVA;

- valoare finală: 194.782 lei fără TVA.

Tânăr pesedist, cu lipici la CJC

Societatea îi are ca asociaţi pe Ancuţa Elena şi Constantin Stanciu. De precizat că acesta din urmă apare pe site-ul organizaţiei PSD Constanţa, figurând ca membru al comitetului executiv al organizaţiei judeţene a Tineretului Social Democrat (TSD) Constanţa. Reamintim că şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, are calitatea de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Constanţa. Pentru a afla mai multe detalii despre proiectul de schimbare la faţă a Delfinariului, l-am contactat telefonic chiar pe câştigător. Constantin Stanciu ne-a declarat că nu a obţinut singur marele premiu, ci în asociere cu alte trei societăţi, firma sa fiind lider de asociere. Potrivit lui Stanciu, SC Structural ING SRL s-a prezentat la concursul de soluţii în asociere cu SC Soare&Yokina Arhitecţi Asociaţi SRL, cu Sicon 21 SRL şi Ink Building SRL. „Nu a câştigat firma mea, ci asocierea. Am participat la concurs cu Yokina, firma arhitectului Soare - pe partea de arhitectură, cu Sicon 21 SRL - pe partea de structuri ca şi noi şi cu Ink Building SRL - pe partea de instalaţii", ne-a declarat Constantin Stanciu, care s-a arătat neîncrezător că obiectivul la al cărui proiect a lucrat se va şi realiza.

„Am câştigat datorită soluţiei propuse"

Stanciu a argumentat că proiectul său a fost desemnat câştigător probabil datorită soluţiei propuse, care include şi o piaţetă. „Proiectul nostru prevede o suprafaţă desfăşurată de 30.000 mp. Deasupra, pe acoperiş, am propus realizarea unei piaţete la care să aibă acces vizitatorii. De asemenea, am propus un bazin mult mai mare pentru delfini şi foci", a mai spus Stanciu. De precizat că SC Soare&Yokina Arhitecţi Asociaţi SRL îi are ca asociaţi pe Adrian Răzvan Soare şi pe Eliza Geraskova Yokina, Sicon 21 SRL fiind deţinută de Alexandru Bogdan Simion, Romulus Simion şi Marian Dănuţ Ştefan. SC Ink Building SRL aparţine liberalului Vasile Cacioianu. Rămâne de văzut cât va câştiga această asociere de pe urma proiectării, pentru că premiul de 2.000 euro este unul pur simbolic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii