Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme Constanța Acționarii Damen Shipyards Mangalia SA nu au luat act de tranzacțiile cu părțile afiliate pentru anul 2024

ro

17 May, 2024 17:00 1344 Marime text
  • Liana Laura Constantin a fost împuternicită să îndeplinească formalitățile pentru înregistrarea în Registrul Comerțului a hotărârilor AGEA.
Acționarii Damen Shipyards Mangalia SA nu au luat act de tranzacțiile cu părțile afiliate pentru anul 2024, după ce, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor s-a constatat lipsa votului favorabil a ¾ din număul total de acțiuni al acționarilor care au luat parte la AGEA.
 
În cadrul aceleiași ședințe, s-a hotărât respingerea numirii unui evaluator independent, internațional, reputat, în vederea reevaluării sumelor care trebuie plătite de către Damen Shipyards Mangalia SA către Șantierul Naval 2 Mai SA în legătură cu dreptul de utilizare a terenului care face obiectul contractului de închiriere din data de 30 ianuarie 1997.
 
Reevaluarea sumelor urma să se facă în conformitate cu prevederile art. 2.1. pct. (ii) din Contractul de închiriere, astfel cum acesta a fost modificat prin Actul adițional nr. 6 din data de 18 decembrie 2018.
 
Liana Laura Constantin a fost împuternicită să îndeplinească formalitățile pentru înregistrarea în Registrul Comerțului a hotărârilor AGEA.
 
AGEA a avut loc la data de 11 martie 2024, ora 13.50, la discuții participând acționarii Șanteriul Naval 2 Mai SA (51% din capital) și Damen Holding BV (49%).
 
Despre Damen Shipyards Mangalia SA
 
Damen Shipyards Mangalia SA a fost înființată în anul 1997 și are sediul social în Mangalia, pe strada Portului nr. 1, având ca obiect de activitate construcția de nave și structuri plutitoare.
 
Acționar majoritar este Șantierul Naval 2 Mai SA, cu 51%, în timp ce compania olandeză Damen Holding BV deține 49%.
 
Din directorat fac parte Liana Laura Constantin, Jape Pravin Suresh și Sofien Lamiri (președinte).
 
În 2021, Damen Shipyards Mangalia SA a declarat 1.907 angajați, pierderi peste 77,98 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 552,48 de milioane de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și
Ministerul Apărării achiziționează servicii adiționale de reparații și andocare pentru puitorul de mine și plase „Vam. Constantin Bălescu“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii