Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme Constanța Acționarii de la Șantierul Naval 2 Mai SA decid trecerea terenului din zona Damen Shipyards Mangalia SA în domeniul public

ro

23 Jun, 2024 17:00 6799 Marime text
  • AGEA va discuta trecerea terenului din Strada Portului, nr. 1, din Mangalia în domeniul public.
  • La adresa respectivă se află sediul social al Damen Shipyards Mangalia SA, deținută de Șantierul Naval 2 Mai SA (cu 51%) și compania olandeză Damen Holding BV (49%).
  • Damen Shipyards Mangalia SA a intrat în insolvență prin decizia Tribunalului Constanța din 19 iunie 2024, printre creditori aflându-se și Damen Holding BV.
  • În noiembrie 2023, acționarii Damen Shipyards Mangalia SA discutaseră despre contractarea unui împrumut de urgență de 10 milioane de euro de la Damen Holding BV, cu termen de restituire 31 iulie 2024.
Acționarii companiei Șantierul Naval 2 Mai SA au fost convocați la Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, urmând ca ședința să aibă loc joi, 27 iunie 2024.
 
Ordinea de zi a ședinței a fost recent suplimentată, regăsindu-se acum pe lista discuțiilor și exprimarea acordului AGEA cu privire la trecerea în domeniul public a terenului situat în Strada Portului nr. 1, din Mangalia.
 
Facem precizarea că la adresa respectivă se află sediul social al Damen Shipyards Mangalia SA, al cărui acționar majoritar este Șantierul Naval 2 Mai SA (51%), partener în companie cu Damen Holding BV (49%).
 
Informațiile privind convocarea AGEA au fost publicate în Monitorul Oficial al României Nr. 2882 din 12 iunie 2024.
 
Ca o paranteză, Tribunalul Constanța a decis miercuri, 19 iunie 2024, intrarea în insolvență a Damen Shipyards Mangalia SA, dosarul fiind deschis la cererea societății, iar acționarul olandez Damen Holding BV regăsindu-se printre creditori.
 
Detalii despre intrarea în insolvență pot fi consultate în articolul
Este oficial!
Șantierul Mangalia intră în insolvență! (MINUTĂ)

 
Amintim, spre finele anului trecut, în data de 13 noiembrie 2023, în cadrul AGA Damen Shipyards Maangalia SA, s-a discutat despre contractarea unui împrumut de urgență de 10 milioane de euro de la acționarul Damen Holding BV, termenul de restituire urmând să fie 31 iulie 2024.
 
Detalii despre acest împrumut pot fi consultate în articolul
Damen Shipyards Mangalia SA vrea să împrumute 10 milioane de euro de la compania olandeză Damen Holding B.V.
 
Acum, AGEA în care se va decide soarta terenului Damen va avea loc pe 27 iunie 2024, de la ora 11.30, la sediul Șantierului Naval 2 Mai SA din Mangalia, strada Rozelor, iar în caz de neîntrunire a cvorumului, aceasta se va ține pe 28 iunie 2024.
 
Pot participa acționarii înregistrați în Registrul Acționarilor la sfârșitul zilei de 14 iunie 2024.
 
Pe ordinea de zi rămâne și punctul stabilit inițial, vizând modificarea Actului constitutiv al societății prin schimbarea denumirii acționarului majoritar din Ministerul Economiei în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și, respectiv, din Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
 
De asemenea, și modificarea mandatului administratorilor rămâne pe ordinea de zi AGA, discuțiile vizând modificarea de la doi la patru ani a mandatului.
 
Despre Șantierul Naval 2 Mai SA
 
Șantierul Naval 2 Mai SA a fost înființată în 1991, se ocupă de alte activități de servicii suport pentru întreprinderi n.c.a. și are sediul social în Mangalia, pe strada Rozelor, nr. 3.
 
93,88781% din acțiunile companiei sunt deținute de Statul Român prin Ministerul Economiei, 0,19097% revin unei Liste de acționari persoane juridice, iar 5,92122% revin unei Liste de acționari persoane fizice.
 
Consiliul de Administrație al Șantierului Naval 2 Mai SA este format din Luminița Vlădescu, Emilia Mirela David și Gabriela Cătălina Danciu, iar Doru Jianu figurează ca director.
 
Auditorul societății este Romar-CO Audit SRL din Constanța.
 
Șantierul Naval 2 Mai SA deține trei puncte de lucru în Mangalia și figurează, potrivit termene.ro, cu patru achiziții directe (Municipiul Mangalia și Direcția Cultură și Sport Mangalia autorități contractante).
 
Șantierul Naval 2 Mai SA deține 51% din Damen Shipyards Mangalia SA, acționarul minoritar fiind compania olandeză Damen Holding BV, cu 49%.
 
În 2023, Șantierul Naval 2 Mai SA a declarat opt angajați, profit peste 700 de lei și cifra de afaceri a depășit 3,68 de milioane de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Este oficial!
Șantierul Mangalia intră în insolvență! (MINUTĂ)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii