Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme Constanța Hotărâri în societatea Drumuri Județene Constanța SA privitor la Dorel Sauciuc, președinte al CA

ro

12 Aug, 2024 16:56 414 Marime text
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
 
  • Pachetul de acțiuni al Drumuri Județene Constanța SA este deținut 100% de Județul Constanța.
 
În Monitorul Oficial, partea a IV-a, cu numărul 3.794, din data de 8 august 2024, a fost publicată hotărârea nr. 66 / 19.06.2024 a Consiliului de Administrație al societății Drumuri Județene Constanța SA.
 
Consiliul de Administraţie provizoriu al Drumuri Județene Constanța SA, legal constituit, întrunit în şedinţa extraordinară din data de 19.06.2024,
 
Având în vedere:
  • Decizia nr. 24 din 06.11.2017 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Dosarul nr. 1.699/1/2017, prin care se stabileşte ca administratorul societăţii pe acţiuni al cărui mandat a expirat, fără a exista un act de numire a unui nou administrator şi o acceptare expresă din partea acestuia, deţine prerogativele reprezentării atât timp cât încetarea funcţiei nu a fost publicată în conformitate cu legea.
Pe cale de consecinţă, mandatul administratorilor neexecutivi ai Drumuri Judeţene Constanţa SA continuă şi după data expirării mandatului provizoriu, conform Deciziei nr. 24 din 6 noiembrie 2017 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Completul competent să judece recursul în interesul legii;

- Legea nr. 31/1990, care a instituit regimul duratei mandatului administratorului, prevăzând în art. 15312 alin. (1) şi (2) că aceasta este stabilită prin actul constitutiv, fără să poată depăşi 4 ani, cu excepţia mandatului primilor membri ai consiliului de administraţie, care nu poate depăşi 2 ani;

- art. 12.14 din Actul Constitutiv al Societăţii: „Puterile de reprezentare şi administrare ale administratorilor se exercită împreună“;

- expirarea duratei pentru care au fost încheiate mandatele directorilor executivi ai Societăţii,

hotărăşte:

Art. 1. Se împuterniceşte Dorel Sauciuc - preşedinte al Consiliului de Administraţie - care deţine prerogativele reprezentării atât timp cât încetarea funcţiei nu a fost publicată în conformitate cu legea, să adopte măsurile necesare pentru asigurarea continuităţii funcţionării şi a îndeplinirii obiectului de activitate al Societăţii Drumuri Judeţene Constanţa SA atât timp cât încetarea funcţiei nu a fost publicată în conformitate cu legea.

Art. 2. În acest sens, Dorel Sauciuc reprezintă societatea în relaţiile cu terţii şi are puteri de decizie în ceea ce priveşte operaţiunile curente ale societăţii.
 
Despre Drumuri Județene Constanța SA
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată luni, 12 august 2024, Drumuri Județene Constanța SA a fost înființată în anul 1991, adresa sediului social este în municipiul Constanța, iar obiectul principal de activitate este „Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor“.
 
Pachetul de acțiuni al Drumuri Județene Constanța SA este deținut 100% de Județul Constanța.
 
Calitatea de administrator e deținută de Sorin – Lucian Ionescu, Adrian Labes, Constantin Nicolae, Dorel Sauciuc și Emilia – Georgeta Tutui.
 
În 2023, Drumuri Județene Constanța SA a avut cifră de afaceri de 68.021.047 lei (în creștere cu 7% față de 2022), un profit de 4.670.791 lei (scădere de 44%), iar numărul mediu de angajați a fost 312 (creștere de 6%).

Platforma termene.ro informează și că Drumuri Județene Constanța SA are în jur de 190 de contracte câștigate - achiziții directe și în jur de 20 de contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări - 11 august 2024).
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Achiziții, licitații, vânzări“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Citește și:
 
Cumpărări directe
Drumuri Județene Constanța SA plătește aproape 180.000 de lei pentru servicii de asigurare de răspundere civilă auto (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii