Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme Constanța Membri noi în CA-ul Rompetrol Rafinare SA

ro

28 Jul, 2024 12:33 276 Marime text
  • Au fost pronunțate peste 26,38 de milioane de voturi „pentru“ (99,3303%) și peste 9,45 de milioane de voturi „împotrivă“ (0,0356%).
Tamila Mikulich, cetățean ucrainean, Constantin Saragea, cetățean român, și Pavel Romanenko, cetățean kazah, au fost votați noii membri ai Consiliului de Administrație al Rompetrol Rafinare SA.
 
Votul s-a defășurat în cadrul AGA Rompetrol Rafinare SA din 26 aprilie 2024, informațiile fiind publicate în Monitorul Oficial al României Nr. 3380 din 11 iulie 20224.
 
Conform sursei citate, legat de desemnarea celor trei membri, au fost pronunțate peste 26,38 de milioane de voturi „pentru“ (99,3303%) și peste 9,45 de milioane de voturi „împotrivă“ (0,0356%).
 
Astfel a fost aprobată alegerea celor trei membri noi, al căror mandat a început la data AGA din 26 aprilie 2024, urmând să expire la data de 30 aprilie 2026.
 
Florian Daniel Pop, directorul general al companiei, a fost împuternicit să îndeplinească formalitățile legale necesare.
 
Despre Rompetrol Rafinare SA
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 28 iulie 2024, Rompetrol Rafinare SA a fost înființată în 1991, are sediul social în Năvodari, Bloc Pavilion Administrativ și se ocupă în principal de fabricarea produselor obținute din prelucrarea țițeiului.
 
Compania are un punct de lucru și în Ploiești – Rafinăria Vega.
 
Acționarul majoritar, cu 48,1136%, este compania olandeză KMG International NV, urmat de Statul Român prin Ministerul Energiei, cu 44,6959%, și o Listă de acționari, cu 7,19%.
 
Administratori figurează Batyrzhan Tergeussizov (cetățean kazah), Meshitbay Zhamilya (cetățean kazah), Mikulich Tamila (cetățean ucrainean), Romanenko Pavel (cetățean kazah), Saragea Constantin (cetățean român), Stănescu Nicolae Bogdan Codruț (cetățean român), Steriopol Bogdan Cătălin (cetățean român) și Tohănean Adrian (cetățean român).
 
KMG International NV deține acțiuni sau părți sociale și în Rompetrol Well Services SA, Rompetrol Logistics SRL, Oilfield Exploration Business Solutions SA și Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român SA.
 
Constantin Saragea figurează ca membru în Directoratul Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA, iar Nicolae Bogdan Codruț Stănescu, în Directoratul Societății de Administrare a Participațiilor din Energie SA și ca administrator al SNGN Romgaz SA-Filiala de Înmagazinare Gaze Naturale Depogaz Ploiești SRL.
 
Batyrzhan Tergeussizov figurează ca administrator în Rompetrol Well Services SA, Rompetrol Downstream SRL, Rominserv SRL și Rompetrol Energy SA.
 
Adrian Tohănean figurează ca director al Rom Oil SA, administrator al Rompetrol Downstream SRL, director al Rompetrol Logistics SRL, administrator al Rominserv SRL, director al Midia Marine Terminal SRL, director al Byron Shipping SRL, administrator al Rompetrol Energy SA și administrator al Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român SA.
 
Rompetrol Rafinare SA deține acțiuni sau părți sociale în Rompetrol Petrochemicals SRL, Rom Oil SA, Rompetrol Downstream SRL, Rompetrol Quality Control SRL, Rompetrol Logistics SRL.
 
Potrivit termene.ro, Rompetrol Rafinare SA figurează cu două contracte publice (Ministerul Apărării Naționale – UM 01836).
 
În 2023, Rompetrol Rafinare SA a declarat 1.124 de angajați, pierderi peste 550,35 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 17,12 miliarde de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Protest spontan al pompierilor din serviciul privat Rompetrol Rafinărie (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii