Firme Constanța Obiectul de activitate al Rompetrol Energy SA, completat cu trei noi activități
Firme Constanța: Obiectul de activitate al Rompetrol Energy SA, completat cu trei noi activități
22 Jan, 2025 11:44
ZIUA de Constanta
186
Marime text
- Pachetul de acțiuni al Rompetrol Energy SA este deținut de Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român SA, Midia Green Energy SA și Rominserv SRL.
În Monitorul Oficial, partea a IV-a, cu numărul 227 din data de 20 ianuarie 2025 a fost publicată hotărârea nr. 6 din 16 septembrie 2024 a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Rompetrol Energy SA (Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român SA, Midia Green Energy SA și Rominserv SRL).
Rompetrol Energy SA (numită în continuare „Societatea“ sau „RP Energy“), are sediul la Năvodari, județul Constanța.
Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român SA (numită în cele ce urmează „Fondul“) este o societate pe acţiuni constituită conform legislaţiei din România, având sediul în Bucureşti, reprezentată legal prin Adrian Tohănean, Preşedinte al Comitetului Director, şi Sorin Neculae, Membru al Comitetului Director,
Midia Green Energy SA (numită în cele ce urmează „Midia“) este o societate pe acţiuni, constituită conform legislaţiei din România, având sediul în Năvodari, judeţul Constanţa, reprezentată prin Turgay Chemal, în calitate de Director General.
Rominserv SRL (numită în cele ce urmează „Rominserv“) este o societate cu răspundere limitată, constituită conform legislaţiei din România, având sediul în Bucureşti, reprezentată legal prin Arsen Meirembayev, în calitate de Director General, şi prin Vasile-Gabriel Manole, în calitate de Director Economic.
Având în vedere solicitarea acţionarului majoritar, Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român („Fondul“), deţinător al unui număr de 1.784.095 acţiuni, reprezentând 78,2839% din capitalul social al Societăţii, cu privire la solicitarea adresată acţionarilor Rompetrol Energy SA pentru convocarea unei Adunări Generale Extraordinare a Acţionarilor, în temeiul prevederilor art. 119 alin. (1) din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la completarea, modificarea şi actualizarea Actului Constitutiv al Rompetrol Energy SA,
În temeiul art. 113 şi 119 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi al Art. 13.2 din Actul Constitutiv al Societăţii şi în considerarea renunţării unanime la formalităţile de convocare în temeiul art. 121 din Legea nr. 31/1990,
Acţionarii Societăţii s-au întrunit în şedinţa din data de 16 septembrie 2024 (la prima convocare), prin mijloace de comunicare la distanţă, şi
Având în vedere votul „pentru“ exprimat de acţionarii Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român SA, Rominserv SRL şi Midia Green Energy SA cu privire la punctele 1-5 de pe ordinea de zi a prezentei adunări, au adoptat următoarele hotărâri:
Articolul 1
Se aprobă ţinerea şedinţei Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Rompetrol Energy SA fără respectarea formalităţilor cerute pentru convocarea acestei adunări, în temeiul prevederilor art. 121 din Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 11.6 şi
11.7din Actul Constitutiv al Societăţii, în data de 16 septembrie 2024 (prima convocare), ora 15:00, respectiv 17 septembrie 2024 (a doua convocare), ora 15:00, prin mijloace electronice de comunicare la distanţă.
Articolul 2
a)Se aprobă modificarea Actului Constitutiv al Rompetrol Energy SA după cum urmează:
(I) Completarea pct. 5.2 din cuprinsul art. 5 denumit „Obiectul de activitate“ al Actului Constitutiv al Rompetrol Energy SA cu 3 noi activităţi, şi anume:
- cod CAEN 4221 - Lucrări de construcţie a proiectelor utilitare pentru fluide;
- cod CAEN 4322 - Lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat şi
- cod CAEN 7120 - Activităţi de testări şi analize tehnice.
(II) Modificarea punctului 17.6 din cuprinsul art. 17, denumit „Preşedintele Consiliului de Administraţie şi Directorii Societăţii“ după cum urmează:
„... 17.6. Dintre membrii Consiliului de Administraţie poate fi numit un Director General de către Adunarea Generală a Acţionarilor“.
b) Celelalte prevederi ale Actului Constitutiv al Rompetrol Energy SA rămân nemodificate.
Articolul 3
Se aprobă Actul Constitutiv al Rompetrol Energy SA în varianta actualizată, ca urmare a aprobării de la articolul 2 al prezentei Hotărâri AGEA, în vederea depunerii înscrisului la Oficiul Registrului Comerţului, în conformitate cu dispoziţiile art. 204 alin. 4) din Legea nr. 31/1990, republicată şi modificată ulterior.
Articolul 4
Se aprobă împuternicirea lui Onur Gunaydin, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Rompetrol Energy SA, să semneze în numele acţionarilor Societăţii Actul Constitutiv actualizat al Rompetrol Energy SA şi a lui Boris-Ionel Bucur, Director General al Rompetrol Energy SA, pentru a efectua toate formalităţile legale pentru înregistrare, publicitate, opozabilitate, executare şi publicare a hotărârii adoptate şi a Actului Constitutiv Actualizat, ambii având posibilitatea sub-mandatării de terţe-persoane.
Toate deciziile de mai sus au fost adoptate la 16 septembrie 2024, cu respectarea prevederilor legale aplicabile şi ale Actului Constitutiv al Societăţii.
Despre Rompetrol Energy SA
Potrivit termene.ro, platformă consultată miercuri, 22 ianuarie 2025, firma Rompetrol Energy SA a fost înființată în anul 2012, sediul social este la Năvodari, în județul Constanța, iar activitatea principală este „Producția de energie electrică“.
Acționarul majoritar, Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român SA, are 78,2839%, Midia Green Energy SA deține 21,6784%, iar Rominserv SRL - 0,0377%.
Conform termene.ro (la data de 20.01.2025), calitatea de administrator era deținută de Turgay Chemal, Onur Gunaydin, Pavel Romanenko, Albert Suleimanov și Adrian Tohănean.
În 2023, Rompetrol Energy SA a avut o cifră de afaceri de 306.792.785 lei, o pierdere de 2.535.529 lei, iar numărul mediu de salariați a fost 159.
PRECIZĂRI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
Citește și:
Firme Constanța
Rompetrol Energy SA. Bugetul de venituri şi cheltuieli aferent anului 2023 şi planul de investiţii, aprobate
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii