Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fitnea 5 alternative sănătoase la mâncarea fast food

ro

10 Nov, 2013 12:59 4301 Marime text
Trucul nr.1 Reîncălzește
Pentru mulți oameni, weekendul este liber, dacă e și cazul tău profită de acest timp liber ca să faci mâncare pentru întreaga săptămână. Fie că e vorba de ciorbe, orez, sau ciuperci, pune la înghețat porții separate, și reîncălzește-le atunci când vii de la serviciu târziu și ești prea obosit să faci de mâncare. Nu vei fi tentat să apelezi la fast food, dacă știi că acasă te așteaptă mâncare gata pregătită.

Trucul nr.2 I-ați prânzul la pachet
În locul unui prânz de gen fast food, alege să mănânci o masă sănătoasă pe care ți-ai pregătit-o de acasă. Poți opta pentru o salată de legume proaspete, orez cu legume, sau chiar  ciorbe. Între mese, abține-te să  manânci orice produs de panificație, sau chipsuri, și alege mai degrabă cât mai multe fructe.

Trucul nr.3 Pregătește-ți niște smoothies
Piureurile de fructe sau legume, nu  sunt numai pentru dimineață, le poți folosi și ca masă de prânz, mai ales dacă ai pus în ele o combinație cât mai variată, și le-ai condimentat cu ghimbir sau scorțișoară, în funcție de preferințele tale. Le poți îngheța, și nu trebuie să le scoți din congelator, decât când mergi la serviciu, sau când te întorci prea obosit pentru a sta la bucătărie.

Trucul nr. 4 Optează pentru localurile gen bufet suedez
Nu trebuie să mergi să mănânci în oraș, foarte multe super/hipermarketuri au secțiuni unde servesc mâncare gata pregătită. Alege ceva cât mai sănătos, și asigură-te că sunt proaspete.

Trucul nr.5 Alege mâncăruri care se pregătesc rapid, dar sunt sănătoase
Multe restaurante pregătesc mâncarea așa cum ai face-o acasă, alege mese sănătoase, pregătite cu produse proaspete. Optează pentru mâncăruri pe bază de legume, care se pregătesc repede, și care conțin toți nutrienții esențiali.

Un ultim detaliu foarte important, consumă cantitatea necesară de apă, adică 30-40 ml/ kg de corp/ zi  De exemplu: dacă ai 55 kg x 40 ml = 2200 ml. Apa este esențială pentru menținerea unei stări bune de sănătate. Atenţie, acest necesar se referă exclusiv la apă, nu la alte lichide (ciorbe, supe, lapte, sucuri, etc.). În această cantitate pot fi incluse și ceaiurile, însă doar cele neîndulcite, preferabil este ceaiul verde pentru că are o putere extraordinară de prelungire a vieții, previne cancerul, bolile cardiovasculare (mai ales infarctul miocardic), întărește sistemul imunitar și ajută la pierderea în greutate. De asemenea, ceaiul verde conține mineralul numit fluor care previne apariția afecțiunilor cavității bucale, și întărește smalțul dinților, prevenind astfel apariția cariilor. 

Sursa: Fitnea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii