Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Formare profesională în Germania pentru 14 elevi din Medgidia (FOTO)

ro

25 Oct, 2024 12:24 293 Marime text
Elevi Medgidia, Sursa foto: Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia
Un grup de 14 elevi însoțiți de doi profesori de la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia participă la un stagiu de formare practică în Germania, în perioada 21 octombrie – 1 noiembrie 2024, în cadrul proiectului Erasmus+ ”Pași către un viitor de succes în IT”.

Mobilitatea de formare are ca obiective îmbunătățirea competențelor profesionale ale elevilor în domeniile informatică și robotică, dezvoltarea competențelor lingvistice și formarea deprinderilor de realizare a aplicațiilor IT inovative cu scop de protejare a mediului.
În prima săptămână de practică, în urma unui interviú, elevii au fost împărțiți în două echipe, au fost organizați pe departamente similare departamentelor dintr-o companie și au primit sarcini de lucru. Fiecare echipă a lucrat organizat sub supravegherea mentorului de practică, realizând pe rând proiectarea pieselor, printarea 3D, pregătirea componentelor electronice necesare, a precizat Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia.

În următoarea săptămână echipele vor realiza circuitele electrice și vor programa mecanismele créate pentru a finaliza proiectele alese – un braț robotic și un vehicul pentru transportarea brațului.

Proiectul Erasmus de formare profesională VET ”Pași către un viitor de succes în IT”- cod proiect 2024-1-RO01-KA122-VET-000204967, urmărește formarea profesională a elevilor de la specializarea matematică – informatică pentru o pregătire de specialitate la standarde europene și o mai bună absorbție a absolvenților de liceu pe piața muncii.


Citește și:




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii