Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 01 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române Baza Logistică Navală „Pontica” -160 de ani de la înființare

ro

01 Aug, 2024 15:25 209 Marime text
Foto: Redacția Mass-Media a Forțelor Navale
 
  • Baza Logistică Navală „Pontica” a marcat joi, 1 august, 160 de ani de la înființarea primei structuri logistice din compunerea Forțelor Navale Române, printr-o ceremonie militară și religioasă, desfășurată la sediul unității.
     
Baza Logistică Navală „Pontica” a marcat joi, 1 august, 160 de ani de la înființarea primei structuri logistice din compunerea Forțelor Navale Române, printr-o ceremonie militară și religioasă, desfășurată la sediul unității, transmit Forțele Navale Române.

Cu acest prilej aniversar, Drapelul de Luptă al unității a fost decorat cu „Ordinul Virtutea Maritimă în grad de Comandor”, pentru recunoașterea locului și rolului în arhitectura Armatei României, precum și pentru susținerea din punct de vedere logistic a structurilor din Forțele Navale Române.

Totodată, Regia Autonomă Monetăria Statului a lansat o ediție limitată a medaliei aniversare «160 de ani de la înființarea Bazei Logistice Navale „Pontica”». Produsul medalistic evidențiază rolul important pe care Baza Logistică Navală îl are în asigurarea logisticii și sprijinului naval. Medalia aniversară, având o contribuție în consolidarea spiritului de unitate și mândrie al colectivului, simbolizează apartenența la o tradiție de excelență și la o comunitate de oameni dedicați, care împărtășesc aceleași valori și obiective.

La activitate, alături de personalul Bazei Logistice Navale „Pontica”, au participat reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale și ai Forțelor Navale Române, comandanți de mari unități și unități, membri ai Clubului Amiralilor, cadre militare în rezervă și foști angajați care au avut o contribuție însemnată în dezvoltarea instituției.

Foto: Redacția Mass-Media a Forțelor Navale



Citește și:
Forțele Navale Române au organizat concursul „Cel mai bun ofițer de cart 2024”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii