Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:59 19 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române „Decada Oceanului Planetar”, la Delfinariul din Constanța

ro

10 Aug, 2021 09:39 1119 Marime text
  • Este un proiect complex, care va cuprinde atât activități de diplomație navală și culturală românească, în porturile de pe mapamond în care nava-școală „Mircea”, ambasadorul onorific al României pe mările și oceanele lumii, va face escale, cât și activități de responsabilitate socială.
Forțele Navale Române lansează marți, 10 august, două proiecte de responsabilitate socială, care au ca obiective protejarea biodiversității mediului marin și responsabilizarea viitoarelor generații de marinari militari pentru combaterea schimbărilor climatice și a încălzirii apei Oceanului Planetar.

La Delfinariul din Constanța, va fi prezentată proiecția implicării Forțelor Navale Române în programul mondial al Organizației Națiunilor Unite „Decada Oceanului Planetar”, care se desfășoară în perioada 2021-2030, sub patronajul UNESCO.

Forțele Navale Române, în colaborare cu Comisia Națională a României pentru UNESCO, lucrează la proiectarea marșului  circumterestru al navei-școală „Mircea”, care urmează să se desfășoare în perioada 2023-2024.

Este un proiect complex, care va cuprinde atât activități de diplomație navală și culturală românească, în porturile de pe mapamond în care nava-școală „Mircea”, ambasadorul onorific al României pe mările și oceanele lumii, va face escale, cât și activități de responsabilitate socială, desfășurate de cadeții de la bordul velierului, pentru aducerea în atenția opiniei publice globale a efectelor negative produse de încălzirea apelor mărilor și oceanelor, activități de luptă împotriva microplasticului din oceane și de combatere a efectelor generate de dezechilibrul climatologic global asupra dezvoltării societății umane, precum și proiecte de dezvoltare a științelor legate de domeniul maritim și de dezvoltare a programelor din domeniul educației viitoarelor generații.

Prin desfășurarea acestei ample acțiuni, marinarii militari români vor duce mesajul de pace al României pe cinci continente ale lumii și vor proiecta identitatea românească la nivel global, cu onoare și cu demnitate. Marșul de instrucție al navei-școală „Mircea” va fi înscris în programul mondial UNESCO „Decada Oceanului Planetar 2021-2030”.

„Lumea de sub navă” este cel de-al doilea proiect de responsabilitate socială pe care Forțele Navale Române, împreună cu Comitetul Național pentru Drepturile Copilului, Filiala Constanța, îl lansează marți, 10 august, la Muzeul Național al Marinei Române.

Proiectul se adresează, în special, elevilor și studenților militari de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Școala Militară de Maiștri Militari „Amiral Ioan Murgescu” și Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și cuprinde activități de protejare a biodiversității mediului marin, în vederea responsabilizării tinerelor generații de marinari militari pentru transmiterea unui mediu curat generațiilor următoare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii