Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:10 27 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române Echipaj românesc format din 84 de militari, misiune în Marea Mediterană. Când se vor întoarce în portul Constanța (galerie foto)

ro

10 Nov, 2021 16:40 1595 Marime text
  • Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, misiuni și activități complexe la Operația EUNAVFOR MED „IRINI”.

Marinarii și scfandrii de la bordul puitorului de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu” participă la misiunea din cadrul Operației EUNAVFOR MED „IRINI”, desfășurată în Marea Mediterană.

Ei se vor întoarce acasă, în portul militar Constanța, peste nouă săptămâni, la începutul lunii ianuarie 2022.

Mai multe detalii în comunicatul oficial al Forțelor Navale Române.

Marinarii și scafandrii militari de la bordul puitorului de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu” se află la jumătatea participării la misiunea din cadrul Operației EUNAVFOR MED „IRINI”, desfășurată în Marea Mediterană, în scopul asigurării respectării embargoului armelor impus Libiei, urmând să se întoarcă acasă, în portul militar Constanța, peste nouă săptămâni, la începutul lunii ianuarie 2022.

Echipajul românesc, format din 84 de militari, alături de navele partenere din gruparea navală a operației, desfășoară permanent acțiuni de supraveghere a traficului maritim, în zona de sud-vest a bazinului mediteranean, și contribuie la consolidarea siguranței de navigație în aria de responsabilitate.

De la plecarea din țară, puitorul de mine și plase 274 a parcurs, în cele peste 1.000 de ore de marș, 6.000 de mile marine, a interogat, prin radio-telefon, 110 nave civile care tranzitau raionul maritim de responsabilitate al navei militare românești și, la cinci dintre acestea, a efectuat vizite de promovare a Operației UE „IRINI”.

Marți, 9 noiembrie, marinarii militari români au executat o secvență de instruire pe mare, în colaborare cu nava auxialiară germană FGS BONN și elicopterul ambarcat la bordul acesteia. Aparatul de zbor navalizat a inserat, la pupa puitorului 274, o grupă de scafandri de luptă, care a îndeplinit rolul echipei de inspectare a unei navei suspecte. Schimbul de experiență și consolidarea interoperabilității dintre marinarii militari români și germani reprezintă atât un un plus de valoare în domeniul instruirii bilaterale pe mare, cât și o premieră pentru nava militară românească, fiind pentru prima dată, în cei aproape 40 de ani de activitate în serviciul Marinei Militare, când la bordul acesteia s-a desfășurat o activitate de acest tip.


De asemenea, marinarii militari români desfășoară, zi de zi, pe lângă misiuniule specifice Operației EUNAVFOR MED „IRINI”, și alte activități de instruire pe mare și la cheu, în portul destinat refacerii capacității de luptă, portul Souda din Insula Creta. Cei 84 de militari desfășoară exerciții de menținere a vitalității navei, precum lupta împotriva focului și astuparea găurilor de apă, de abandon al navei și de salvare a vieții omenești pe mare.

Fie că nava se află în marș pe mare sau este acostată pentru îndeplinirea sarcinilor logistice și administrative, la bordul acesteia, echipajul continuă să fie unul unit, iar luni, 8 noiembrie, cu ocazia sărbătoririi Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, sărbătoriții zilei au fost felicitați și asigurați de sentimentul necondiționat de camaraderie de către colegii lor.

Pentru puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, misiunile desfășurate sub egida Uniunii Europene continuă, Forțele Navale Române demonstrând, astfel, nivelul ridicat al capacității de furnizare a securității maritime în regiunea extinsă a Mării Negre și în Marea Mediterană.

Corespondență transmisă de locotenent Alexandru Turturică, ofițerul responsabil cu activitatea de informare și relații publice de la bordul navei

Mai multe imagini în galeria foto.


Sursă foto: navy.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii