Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 02 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române Nava-școală „Mircea” a făcut prima escală a marșului (FOTO)

ro

02 Jul, 2024 19:28 174 Marime text

Sursa foto: Forțele Navale Române





 
  • Nava-școală „Mircea” a ajuns în dimineața zilei de duminică, 30 iunie, în primul port de escală al marşului, Pireu, unde rămâne până joi, 4 iulie. O etapă relativ scurtă de marş, de doar patru zile şi 550 de mile marine parcurse până în portul Atenei.
 
Patru zile în care cadeţii au trecut cu brio de câteva momente cheie ale oricărui marş de instrucţie: lucrul în arboradă, trecerea prin zone deosebite de navigaţie şi o mare mai agitate, potrivit Forțelor Navale Române.  Pentru cei opt cadeţi străini din Bulgaria, Polonia, Letonia, Spania şi Turcia prezenți la bord, a fost categoric prima experiență de acest fel, au urcat toţi în echipe mixte sub atenta îndrumare a instructorilor.
 
Conform sursei, Ekaterini Penkova din Bulgaria a atras atenţia instructorilor, determinată şi agilă. Studenta este la a doua experienţă românească. Ea a mai studiat la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” prin programul Erasmus militar şi a dorit să fie prezentă şi în acest marş de instrucţie.
 
În a doua zi a marşului, tot în Marea Neagră, au fost întinse 18 din cele 23 de vele ale N.Ş. Mircea, velierul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.
 
Lucrul în arboradă s-a desfăşurat sub conducerea căpitanului Ştefan Scutelnicu, comandantul serviciului vele, şi a maistrului militar clasa I Gabriel Tomiţă, care este şi şeful de echipaj pentru acest marş de instrucţie.
 
 
Citește și
 În Portul Militar Constanța sunt celebrați 85 de ani de la intrarea Navei-școală Mircea în serviciul Forțelor Navale (FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii