Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:33 19 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române Puitorul de mine și plase 274, integrat în Operația UE „Irini” (galerie foto)

ro

03 Oct, 2021 12:43 2337 Marime text
  • Comandantul puitorului românesc, căpitan-comandor Daniel Gheorma, a participat la activitate, alături de ceilalți comandanți ai navelor militare din grupare, prilej cu care a primit aprecierea și suportul comenzii operației, pentru participarea la misiune, atât din partea fostului comandant al grupării, contraamiralul de flotilă italian Stefano Frumento, cât și din partea celui care a preluat conducerea acesteia, contraamiralul de flotilă grec Michail D. Magkos.
Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a efectuat marți, 28 septembrie, manevra de acostare în portul militar italian Taranto, alături de navele partenere integrate în Operația EUNAVFOR MED IRINI.

Perioada de refacere a capacității de luptă a navei și a echipajului s-a suprapus cu o serie de ședințe de lucru, la care a participat echipa de comandă a navei, precum și cu ceremonia militară de predare-primire a comenzii grupării navale, care s-a desfășurat vineri, 1 octombrie, la bordul navei comandant din ultimele două luni, ITS SAN GIUSTO.

Comandantul puitorului românesc, căpitan-comandor Daniel Gheorma, a participat la activitate, alături de ceilalți comandanți ai navelor militare din grupare, prilej cu care a primit aprecierea și suportul comenzii operației, pentru participarea la misiune, atât din partea fostului comandant al grupării, contraamiralul de flotilă italian Stefano Frumento, cât și din partea celui care a preluat conducerea acesteia, contraamiralul de flotilă grec Michail D. Magkos.

După încheierea ceremoniei, noul șef al grupării, ambarcat la bordul actualei nave comandant, fregata grecească HS NAVARINON, a fost primit la bordul puitorului de mine și plase 274, unde a transmis gândurile și ordinele sale referitoare la participarea marinarilor militari români, în următoarele trei luni, la Operația „Irini”, atât verbal, la pupa navei, cât și în scris, pe una dintre paginile Cărții de Onoare.

Imediat după ce amiralul grec a coborât de la bord, echipajul românesc s-a mobilizat și a executat manevra de plecare din port, pentru a lua cap-compas raionul maritim din Marea Meditarană în care își va executa misiunile specifice operației de monitorizare a traficului navelor suspecte și de asigurare a respectării embargoului asupra armelor impus Libiei.

Alături de nava militară a Forțelor Navale Române, din grupare mai fac parte nava comandant, fregata grecească, HS NAVARINON, nava auxiliară germană FGS BONN și nava de patrulare italiană ITS COMANDANTE FOSCARI.

Corespondență transmisă de locotenent Alexandru Turturică, ofițerul responsabil cu activitatea de informare și relații publice de la bordul navei.

Sursa foto: Facebook/ Forțele Navale Române 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii