Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 18 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române Scafandrii de luptă au desfășurat o tabără de instrucție în județul Tulcea

ro

18 Oct, 2024 18:49 165 Marime text

Sursa foto: Facebook/ Forțele Navale Române





În perioada 30 septembrie – 11 octombrie 2024, Divizionul 175 Nave Scafandri de Luptă „Comandor Constantin Scarlat”, unitate subordonată Centrului 39 Scafandri, a organizat o tabără de instrucție în zona Brațului Sfântu Gheorghe și a localității Mahmudia, județul Tulcea.
 
Scopul activității constă în perfecționarea pregătirii de specialitate în mediu lagunar și delta, potrivit unui anunț al Forțelor Navale Române .
 

„Pe parcursul taberei, scafandrii de luptă au desfășurat o serie de activități de instruire, precum scufundări, pe timp de zi și de noapte, lansări și recuperări, patrule de cercetare în mediu lagunar și evacuarea unui militar rănit din zona de contact și acordarea primului ajutor”, precizează sursa citată.

 
Secția Scafandri de Luptă de Incursiune este structura specializată de intervenție a Forțelor Navale, capabilă să execute misiuni în cele trei medii operaționale, subacvatic, terestru și aerian.
 
Militarii din cadrul acestei secții sunt instruiți în multiple domenii, având pregătire ca scafandri de luptă, parașutiști, cercetași și alpiniști, precum și operatori în echipele de inspecție de la bordul navelor, conform sursei.
 
 
Citește și
Forțele Navale RomânePuitorul de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu”, într-un exercițiu de tip PASSEX în Marea Mediterană
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii