Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române Ziua Comandamentului Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu”. 104 ani de tradiții militare de marină

ro

15 May, 2024 17:52 681 Marime text

 
Comandamentul Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu” a marcat, în această perioadă, împlinirea a 104 ani de tradiții militare de marină, la data de 15 mai 2024. Cu ocazia sărbătoririi a peste un secol de la înființare, s-a desfășurat o serie de activități culturale, umanitare și sportive.

În perioada 15-30 aprilie, a avut loc campania umanitară „Suflet de marinar”, menită să aducă un sprijin material familiilor din localitatea Amzacea, județul Constanța. Marinarii militari din cadrul Flotilei de Fregate au ajutat peste 40 de persoane, oferindu-le cadouri cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, au transmis reprezentanții Forșelor Navale Române. 

De asemenea, vineri, 10 mai, în Salonul Expozițional „Clio” de la Muzeul Național al Marinei Române, Regia Autonomă „Monetăria Statului” a lansat, în cadrul unei activități dedicate zilei unității, medalia aniversară „Contraamiral Horia Macellariu – 130 ani de la naștere”, într-un tiraj de 60 de bucăți din argint și 40 din tombac. La activitate, au participat comandantul Flotei, contraamiral Cornel-Eugen Cojocaru, comandantul Flotilei 56 Fregate, comandor Ciprian Mandachi, comandanți de mari unități și unități din Forțele Navale, precum și studenți și elevi din instituțiile militare de învățământ de marină.

Miercuri, 15 mai, în portul militar Constanța, s-au desfășurat competițiile sportive intitulate Cupa „Contraamiral Horia Macellariu”, la care au participat peste douăzeci de militari din cadrul Flotilei 56 Fregate, și Crosul copiilor „Alerg pentru zâmbete”, la care au concurat copii din localitatea Amzacea, alături de militarii care au făcut donații în cadrul acțiunii umanitare „Suflet de marinar”, a mai punctat sursa citată. 

De asemenea, elevii au participat la programul „Cadet pentru o zi”, în cadrul căruia au vizitat fregata „Regele Ferdinand” și au interacționat cu membrii echipajului. La finalul activităților sportive, comandantul Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu” i-a premiat pe câștigători, precum și pe copiii participanți.


Citește și:

Viitorii maiștri militari de marină încep stagiul de pregătire marinărească la Nava-Școală ”Mircea” (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii