Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forumul Oamenilor de Afaceri, găzduit de Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

ro

09 Dec, 2022 15:34 1914 Marime text
foto: Universitatea Ovidius ConstanțaUniversitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, joi, 8 decembrie 2022, în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie, Navigație şi Agricultură Constanța (CCINA Constanța), o nouă întâlnire a Forumului Oamenilor de Afaceri.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Universității Ovidius Constanța, la eveniment au participat conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC, prof. univ. dr. habil. Diane Vancea, președintele Senatului UOC, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) și, totodată, președinte onorific al Forumului Oamenilor de Afaceri din cadrul UOC, Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, Vergil Chițac, primarul Municipiului Constanța. Alături de aceștia, la întâlnire au luat parte peste 70 de reprezentanți ai mediului de afaceri și economic din regiune, membri ai Consiliului de Administrație și ai Senatului UOC.

În cadrul evenimentului a fost subliniată importanța parteneriatului socio-economic pentru inovare și dezvoltarea comunității, prin implicarea celor trei componente: mediul academic, autoritățile publice și mediul de afaceri.

„Constanța are, astăzi, o șansă, pentru că este prima dată în ultimii 20 de ani de când universitatea se bucură de o colaborare deplină cu toate autoritățile, de o deschidere totală și, mai mult, de recunoașterea totală a importanței actului de educație și cercetare la nivelul comunității. Pilonul principal, care deschide și închide, apoi, cercul parteneriatului, este mediul economic, deoarece acesta este cel mai în măsură să identifice rapid nevoile pieței, fiind, totodată, cel care absoarbe produsul actului de învățământ, adică absolventul. Acesta este motivul pentru care actul didactic trebuie să fie armonizat cu cerințele pieței, iar, în acest sens, universitatea își poate adapta programa și poate chiar să înființeze programe noi, în parteneriat cu mediul economic”, a precizat conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC.

La rândul său, Mihai Daraban, președintele CCIR, a subliniat faptul că temele de cercetare desfășurate în cadrul universităților trebuie să aibă un impact mai puternic în economia reală și a atras, totodată, atenția asupra importanței dezvoltării diplomației economice la nivel local și a atragerii de investiții, în special în zona producției de bunuri de larg consum.

Referitor la dezvoltarea parteneriatului socio-economic, Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța, și-a exprimat deschiderea față de inițiativa UOC și a punctat avantajele Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ce are rolul de a oferi siguranță și de a dezvolta zona de diplomație economică, prin gestionarea eficientă a creării și furnizării forței de muncă.

În discursul său, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a apreciat importanța parteneriatului socio-economic pentru dezvoltarea economică sustenabilă și a accentuat necesitatea instituționalizării acestei forme de dialog și stabilirii unui set de obiective, cu implementare rapidă și eficientă.

Vergil Chițac, primarul Municipiului Constanța, a oferit detalii despre un proiect al municipalității ce vizează crearea unui incubator de afaceri în cadrul căruia pot fi implementate ideile de business oferite de mediul economic și care pot fi realizate și prin implicarea universității.

În încheierea primei părți a evenimentului, prof. univ. dr. habil. Diane Vancea, președintele Senatului UOC, a subliniat avantajele pe care le oferă universitatea pentru un parteneriat socio-economic solid, prin care pot fi accesate fonduri europene în noul exercițiu financiar 2021-2027.

„Universitatea Ovidius din Constanța este un partener de 40 de milioane de Euro, cu peste 1.000 de angajați, ceea ce o determină să fie un partener solid în această regiune. Suntem o universitate cu grad de încredere ridicat, ne aflăm la cel mai înalt nivel academic, fapt subliniat și de includerea UOC în Consorțiul Universitaria, care reprezintă liga de top a universităților din România”, a precizat prof. univ. dr. habil. Diane Vancea.

Alocuțiunile au fost urmate de o sesiune de discuții libere, în cadrul căreia reprezentanții mediului de afaceri și economic din regiune și-au exprimat deschiderea față de consolidarea parteneriatului socio-economic în cadrul proiectelor viitoare.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii