Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:02 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foști ambasadori SUA Parteneriatul Strategic cu România s-a dovenit a fi una dintre cele mai bune investiții ale SUA în Europa

ro

11 Jul, 2022 15:46 1298 Marime text
foto: Facebook/ Guvernul României

Foștii ambasadori ai Statelor Unite ale Amercicii susțin România, printr-o scrisoare deschisă transmisă către români. Conform acestoria, „Parteneriatul Strategic cu România s-a dovenit a fi una dintre cele mai bune investiții ale SUA în Europa”.

De asemenea, ei precizează că România este astăzi unul dintre cei mai apropiați și mai capabili aliați ai SUA în Europa Centrală și de Est, adăugând că țara noastră are un rol decisiv în apărarea și întărirea Flancului Estic al NATO, precum și în consolidarea stabilității și securității în întreaga regiune a Mării Negre. 

Totodată, aceștia spun că includerea României în programul Visa Waiver ar constitui un amplificator puternic pentru toate dimensiunile Parteneriatului Strategic, prin stimularea comerțului, turismului, schimburile educaționale, precum și relațiile umane care reprezintă temelia prieteniei româno-americane.
 

„Guvernele noastre trebuie să continue să lucreze împreună pentru a progresa către îndeplinirea cerințelor de admitere a României în acest program”, se arată în scrisoare. 


În secțiunea „Documente” a materialului puteți consula textul integral al scrisorii. 




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii