Foști colegi la Liceul de Arte din Tulcea Muzicieni recunoscuți pe plan național și internațional, Călin Grigoriu și Ștefan Lovin, în concert (video)
Foști colegi la Liceul de Arte din Tulcea: Muzicieni recunoscuți pe plan național și internațional, Călin
31 Jul, 2021 14:16
ZIUA de Constanta
2285
Marime text
- Foști colegi la Liceul de Arte din Tulcea, între timp deveniți mari muzicieni recunoscuți pe plan național și internațional, 𝗖𝗮̆𝗹𝗶𝗻 𝗚𝗿𝗶𝗴𝗼𝗿𝗶𝘂 (chitarist) și 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐋𝐨𝐯𝐢𝐧 (pianist), vor concerta la Tulcea.
- Luni, de la ora 20.00, îi veți putea vedea Călin Girgoriu și Ștefan Lovin concertând în duet la Casa Avramide - Evenimente Arta-Avramide.
Sâmbătă, de la ora 20:00, La Liman, într-o formulă foarte interesantă, alături de un mare violoncelist, Andrei Kivu, și bine-cunoscutul percuționist tulcean Marian Ene.
Luni, de la ora 20.00, îi veți putea vedea Călin Grigoriu și Ștefan Lovin concertând în duet la Casa Avramide - Evenimente Arta-Avramide.
Salutăm prezența violoncelistului Andrei Kivu E. l a cântat ca solist acompaniat de orchestre de prim rang precum New York University Orchestra, Orchestre Royal de Wallonie, Orchestra Radio Varsovia și multe altele.
Andrei Kivu este primul violoncelist român care a cântat integrala Suitelor de J.S. Bach într-un singur concert, și deasemenea primul violoncelist din lume care a transcris și cântat Sonatele și Partitele de J.S. Bach, fiind invitat să prezinte proiectul său “Bach-ViolonCello” în Japonia, U.S.A., Canada, Franța, Spania, Germania, Anglia, Croația, Ungaria și România.
I-au fost acordate numeroase premii, precum “The 2003 INMC Award” pentru activități excepționale ca solist și profesor, “Premiul pentru Originalitate” al Festivalului de Jazz de la Cluj, premiul “Uchimura” (oferit de UNESCO în 2002), iar in anul 2002 a fost declarat “Culturally Unique” de către departamentul de stat al S.U.A.
Despre Călin Grigoriu
A studiat chitara la Liceul de Artă "George Georgescu", apoi în anul 2000 este admis la Conservatorul din Bucureşti. În 2013 a fost chitarist În Evolution Tampo Orchestra alături de Steve Vai, în turneul său european.
Un chitarist modern, totodată și compozitor, face tranziția de la electric la acustic cu un rafinament desăvârșit, în căutarea frumosului și a sonoritatilor chitării clasice. După absolvirea conservatorului, viziunea să chitaristica atât de libertină l-a purtat în proiecte foarte variate stilistic, ajungând astfel din proiecte solo până la aranjamente și compoziții pentru orchestra și chitară. (sursa: Bucurestii Vechi si Noi)
Despre Ștefan Lovin
Este absolvent al liceului de Arte ,,George Georgescu" din Tulcea. Licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, unde are și un Master în interpretare muzicală, secţia pian.
Pianist de jazz, interpret de muzică clasică și compozitor, Ștefan Lovin s-a făcut remarcat ca muzician începând cu Festivalul de jazz de la Sibiu, 2005. Au urmat Festivalul de jazz de la București din același an, EUROPAfest edițiile 2006 (în cadrul galei de la Ateneul Român) și 2016 (Teatrelli – în duet cu Stefano Latteri – Italia), Festivalul de muzică contemporană ediția 2008, proiectul solistic Reimagining Bach și multe altele. Este angrenat în multe recitaluri solo, activând în duete pian – percuție și proiecte de jazz modern cu dans contemporan.
Despre Marian Ene
Legendarul percuționist al trupei Accent, promoter al unor evenimente muzicale de blues, implicat în viața culturală a orașului, muzicianul Marian Ene nu ezită să sprijine orice eveniment cultural de calitate.
Sursa foto-video-text: Facebook/ Primăria Tulcea
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii