Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul preşedinte elveţian Alain Berset va deveni noul secretar general al Consiliului Europei

ro

26 Jun, 2024 08:46 438 Marime text
Fostul preşedinte elveţian Alain Berset va deveni noul secretar general al Consiliului Europei, după ce marţi seara s-a impus în două tururi de scrutin în faţa estonianului Indrek Saar şi a belgianului Didier Reynders, relatează DPA.

Acesta îşi va prelua mandatul la 18 septembrie, în urma votului din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului din oraşul francez Strasbourg.



Despre Consiliul Europei

Înfiinţat în 1949, Consiliul Europei este o organizaţie internaţională cu sediul în oraşul francez Strasbourg. Acesta este alcătuit din 46 de state europene.

Scopul său este de a promova democraţia şi de a proteja drepturile omului şi statul de drept în Europa. Una dintre principalele sale realizări este Convenţia europeană a drepturilor omului.



Până la sfârşitul anului 2023, Berset a fost membru al guvernului elveţian

Până la sfârşitul anului 2023, Berset a fost membru al guvernului elveţian, timp de 12 ani, în calitate de ministru de interne şi ministru al sănătăţii.

Membrii guvernului, în număr de şapte, alternează în funcţia de preşedinte al Confederaţiei Elveţiene, în plus faţă de ministerul lor, timp de un an la rând.

Berset este politolog şi economist.

Sursa: Agerpres.ro 


Citește și:

Consiliul Europei adoptă primul tratat internațional privind inteligența artificială
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii