Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fragmente ale unei drone rusești, descoperite în județul Tulcea! Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federației Ruse la București, convocat la sediul MAE

ro

25 Jul, 2024 20:43 215 Marime text
Foto: Facebook/MAEDin dispoziția ministrului afacerilor externe, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federației Ruse la București a fost convocat astăzi, joi, 25 iulie 2024,  la Ministerul Afacerilor Externe, ca urmare a identificării în județul Tulcea a unor fragmente de dronă utilizate de forțele armate ruse în atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene.

Reprezentantul MAE a transmis protestul ferm al autorităților române și a condamnat atacurile repetate ale forțelor ruse asupra infrastructurii civile ucrainene, solicitând încetarea imediată a acestora.

„A reamintit că țintirea obiectivelor civile reprezintă crime de război. A subliniat caracterul iresponsabil al loviturilor militare, inclusiv în imediata proximitate a frontierei României, care pun în pericol securitatea națională. Pe un plan mai larg, a evidențiat responsabilitatea exclusivă care revine Federației Ruse, ca urmare a agresiunii împotriva Ucrainei, pentru deteriorarea gravă a mediului de securitate la Marea Neagră“ - au mai precizat reprezentanții MAE.

Citește și: 

Resturi de dronă de provenienţă rusească, găsite în apropierea localităţii Plauru în județul Tulcea. Ce spune şeful Statului Major al Apărării
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii