Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fragmente din drona rusească căzută în județul Tulcea, căutate de specialiștii MApN și SRI

ro

24 Sep, 2024 16:12 337 Marime text



Ministerul Apărării Naționale
 
Forțe ale Ministerului Apărării Naționale au continuat acțiunile de căutare a unor eventuale fragmente de dronă căzute pe malul românesc al Dunării, ca urmare a atacurilor executate, în ultimele săptămâni, de forțele ruse asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina.

Potrivit unui comunicat din partea Ministerului Apărării Naționale, marți, 24 septembrie 2024, specialiști din MApN și SRI au cercetat o zonă aflată la sud de localitatea Plauru, județul Tulcea, unde a fost semnalată existența unor  fragmente de dronă.  Aria cercetată este situată în afara perimetrului locuit al comunei Plauru, nefiind afectate elemente de infrastructură.

Din investigațiile executate la fața locului, s-a stabilit că fragmentele respective  provin de la o dronă rusească de tip Geran 2. Acestea au fost ridicate în vederea expertizării, conform procedurilor legale.

Ministerul Apărării Naționale reiterează mesajul ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional, a încheiat sursa citată.

Citește și:
Act de umanitate din parte militarilor români

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii