Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fratele bărbatului ce amenința un jandarm cu toporul, arestat preventiv. Oficial de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov

ro

14 Jul, 2024 16:37 354 Marime text


În legătură cu incidentul de ieri de pe raza municipiului Săcele, care face obiectul cercetării penale de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Brasov sub aspectul comiterii unor infractiuni de omor si ultraj, astăzi, 14 iulie 2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov face publice următoarele: 

S-a dispus punerea în mişcare a acțiunii penale cu privire la comiterea unei infracțiuni de ultraj prin amenințare, situația de fapt reținută fiind următoarea:

Imediat după incidentul de mai sus, în timp ce organele competente îşi îndeplineau atribuțiile specifice (întocmire acte procedurale, examinare locație, acordarea de prim-ajutor), unul dintre polițiştii implicați a fost amenințat în mod repetat cu moartea de către fratele persoanei care era supusă măsurilor de prim-ajutor, în legătură directă cu modul de gestionare a conflictului şi cu uzul de armă de foc.

Persoana respectivă a fost reținută pentru 24 de ore şi propusă pentru arestare preventivă.

Astăzi, judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Braşov a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a persoanei în cauză pentru 30 de zile.

„Facem precizarea că investigațiile sunt în desfăşurare, informațiile de mai sus nefiind în măsură a afecta prezumția de nevinovăție. 

Punerea în mişcare a acțiunii penale reprezintă o etapă procedurală a fazei urmăririi penale, care presupune suspiciunea rezonabilă, pe bază de probe, că a fost săvârşită o infracțiune”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
UPDATE: Bărbat ce amenința un jandarm cu toporul, împușcat de un polițist. Acesta a decedat la spital
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii