Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:17 20 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Friptură de miel pentru Paşte. Rețetă simplă și ușor de preparat

ro

14 Apr, 2023 09:29 1465 Marime text
foto cu rol ilustrativ: Pixabay Friptura de miel nu poate să lipsească nici anul acesta de pe masa de Paşte. Vă prezentăm o reţetă clasică de friptură cu usturoi şi vin alb. Este foarte uşor de făcut şi nu necesită prea mult timp.

Ingrediente
  • Piper
  • Cimbru
  • Condimente pentru miel
  • Usturoi după gust
  • 500 ml de vin alb

 Mod de preparare

Se porţionează carnea de miel, apoi se spală bine. Într-un bol, pregătim mixul de condimente. Adăugăm sarea, piperul, cimbrul şi celelalte condimente speciale pentru carnea de miel.

Următorul pas este să condimentăm carnea cu mixul pregătit anterior.

Tava în care urmează să gătim cea mai delicioasă friptură de miel pentru masa de Paşte o ungem cu puţin ulei, după care aşezăm bucăţile de carne, apoi adăugăm vinul şi usturoiul. Introducem tava în cuptorul preîncălzit şi o lăsăm timp de aproximativ 45 de minute.

Nu uitaţi să întoarceţi carnea de pe o parte pe cealaltă în momentul în care observaţi că se rumeneşte.

sursa: romaniatv.net 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii