Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 05 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fumatul în loc nepermis, cauză pentru producerea a patru incendii în weekend în județul Tulcea

ro

05 Aug, 2024 10:52 197 Marime text
Sursa foto cu rol ilustrativ: ISU TulceaPompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Delta” al județului Tulcea au desfășurat în acest weekend 26 de  misiuni. 

Potrivit ISU Constanța, salvatorii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 4 incendii de vegetație uscată, produse pe raza județului Tulcea și un incendiu izbucnit la o casă de locuit.

Patru dintre incendii au avut ca și cauză probabilă, fumatul în locuri nepermise.

Cea mai relevantă dintre misiunile pompierilor este cea de lichidare a incendiului produs la o locuință, sâmbătă, în jurul orei 17:00, în localitatea I.C. Brătianu

La intervenție au participat pompierii din cadrul Secției Măcin, cu 2 autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și SVSU local.

Echipajul din cadrul SVSU, care a ajuns primul la locul solicitat, a reușit să limiteze extinderea flăcărilor la alte gospodării din apropiere, în una dintre aceste locații existând și un raft cu butelii GPL.

Din fericire, nu au existat victime, fiind înregistrate doar pagube materiale.

Și în acest caz, fumatul în locuri nepermise este cauza probabilă ce a dus la izbucnirea incendiului.

De asemenea, în urma incendiilor produse în acest weekend, a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 9 ha dar și 500 mp de viță de vie.
 
În 3 cazuri, pompierii militari au fost solicitați pentru a acorda asistență medicală de urgență în diferite situații.
 
Intervenții SMURDParamedicii au intervenit la 18 cazuri pentru acordarea de îngrijiri medicale și transport specializat la  unitățile medicale din județ.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
Citește și: 

Peste 300 de misiuni executate weekendul trecut de pompierii ISU Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii