Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furtună cu grindină de dimensiuni impresionante în localitatea Răducăneni din județul Iași! (GALERIE FOTO)

ro

04 Jun, 2024 22:10 1104 Marime text
Foto: facebook/MeteoplusO furtună cu grindină s-a abătut în această seară asupra localității Răducăneni din județul Iași. 

Potrivit Meteoplus grindina căzută a fost de dimensiuni destul de marri. 

„Astăzi, în regiunea Moldova vremea a fost caracterizata de o instabilitate accentuata, fapt menționat și în prognozele și avertizările transmise de Administrația Națională de Meteorologie.
In apropiere de teritoriul protejat de Unitatea Iași, in judetul Vaslui s-a dezvoltat o supercelula, care s-a deplasat în direcția teritoriului protejat. Grupul de combatere Huși s-a aflat toată ziua în stare de operativitate. La ora 17:01, sistemul convectiv cu grindină de mari dimensiuni având direcția de deplasare dinspre sud-vest spre nord-est, a intrat în perimetrul zonei de intervenție al Grupului de Combatere Huşi. Lansările au început la ora 17:01. Au fost lansate 14 rachete antigrindină din punctele de lansare Codăeşti şi Soleşti. În intervalul 17:03 - 17:25 lansările au fost stopate din cauza interdicției primite de la autoritățile aviatice. După încetarea interdicției, lansările au continuat cu punctele Soleşti şi Avereşti, lansându-se încă 9 rachete antigrindină.
Deoarece lansările au fost oprite pentru aproape o jumătate de oră, căderile de grindină nu au putut fi evitate. În zona protejată, a căzut grindină de cca 2 cm diametru, în timp ce în zonele neprotejate, dimensiunea greloanelor a depășit pe alocuri 6 cm.
Imaginile radar confirmă faptul că, pe durata interdicției, dimensiunea grindinei din supercelulă a scăzut ca urmare a intervențiilor realizate anterior" - a transmis Sistemul Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor. 

De asemenea, DRDP Iași a transmis că echipele Secției Drumuri Naționale Iași intervin pe DN 24, limita cu județul Vaslui - Poieni, dar și pe DN 28, zona Răducăneni, pentru asigurarea circulației în urma ploilor torențiale și a scurgerilor pe partea carosabilă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii