Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Comănescu, reales președinte al Consiliului de Administrație al Upetrom 1 Mai SA

ro

11 Jan, 2017 00:00 5648 Marime text


Acționarii Upetrom 1 Mai SA, cu sediul în Ploiești, strada  Piața 1 Decembrie 1918, întruniți în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, convocată în data de 22.11.2016, la sediul societății, au votat mai multe decizii. Astfel, a fost aprobată realegerea în funcția de administrator a tuturor membrilor Consiliului de Administrație al Societatii, pentru o perioadă de 4 ani începând cu data de 22.11.2020.
 
Consiliul de Administrație are următoarea componență, astfel: - Gabriel Valentin Comănescu -  președinte al Consiliului de Administrație; Radu – Alexandru Durdun – vicepresedinte al Consiliului de Administrație; Ion Popescu - membru aI Consiliului de Administrație.
 
De asemenea, a fost aprobată desemnarea lui Gabriel Valentin Comănescu – președinte al Consiliului de Administrație aI societății, în calitate de mandatar conventional care va reprezenta Upetrom 1 Mai SA cu ocazia semnării actelor adiționale de prelungire a contractelor de mandat, ce se vor încheia potrivit legii prezentei hotărâri, între Societate, în calitate de mandant, pe de o parte și membrii Consiliului de Administrație realeși, în calitate de mandatari, pe de altă parte. Deciziile societății Upetrom 1 Mai SA au fost publicate în Monitorul Oficial.

Cine este Gabriel Valentin Comănescu

Născut în Dâmboviţa şi stabilit în Constanţa, Gabriel Valentin Comănescu, de 49 de ani, a absolvit Academia Militară „Mircea cel Bătrân”. Omul de afaceri a cumpărat în anul 1999 de la AVAS compania de foraj Foserco, din al cărei acţionariat făcea parte Federaţia Sindicatelor Industriei Petroliere. Doi ani mai târziu, Comănescu a cumpărat fabrica de echipamente petroliere „1 Mai” Ploieşti, iar uzina a fost redenumită „Upetrom”. În 2004, Comănescu a înfiinţat la Constanţa Grup Servicii Petroliere, companie care, în anul 2005, a cumpărat de la stat platformele petroliere româneşti. Tranzacţia a avut o valoare de 100 de milioane de dolari. În anul următor, apare Upetrom Group, care include societăţi cu activităţi în construcţii şi foraj marin, servicii de intervenţii la sondă, servicii submarine, construcţii hidrotehnice, servicii submarine, construcţii hidrotehnice, transport naval şi turism. Platformele de foraj marin au extins activitatea GSP, care a ajuns să caute petrol în Marea Nordului, Mexic şi Rusia. GSP deţine 10% din aria petrolieră concesionată până acum în Marea Neagră. A ajuns la această performanţă după ce a cumpărat concesiunile firmei irlandeze Petroceltic, care a decis să ajungă în România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii