Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 15 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriela Melinescu, una dintre cele mai iubite scriitoare din România, a decedat

ro

15 Oct, 2024 16:30 136 Marime text
Gabriela Melinescu, Sursa foto: Facebook/Institutul Cultural Român


Gabrielei Melinescu, una dintre cele mai cunoscute și iubite scriitoare din România a decedat astăzi, 15 octombrie 2024,  la vârsa de 82 de ani. Aceasta era stabilită în Suedia din anul 1975.

Anunțul a fost făcut de Institutul Cultural Român prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook: „
Institutul Cultural Român a aflat cu mare întristare vestea trecerii în neființă a Gabrielei Melinescu, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate scriitoare din România, stabilită în Suedia din anul 1975. Scriitoarea a decedat, pe data de 15 octombrie 2024, la vârsta de 82 de ani, la Stockholm.
Poetă, prozatoare, traducătoare şi graficiană, autoare a peste 20 de volume, Gabriela Melinescu s-a stabilit în Suedia, la vârsta de 33 de ani și s-a impus rapid în elita literară a acestei țări.”
”Poeta a îmbogățit spațiul scandinav prin literatura ei, Suedia are motive să îi fie foarte recunoscătoare.Am avut și bucuria de a colabora în cadrul unor proiecte de traducere a poeziei românești, printre care și opera Ilenei Mălăncioiu. Am fost onorată că am participat la celebrarea operei Gabrielei Melinescu, la Institutul Cultural din Stockholm, când ea a împlinit 80 de ani”, a declarat scriitoarea suedeză Agneta Pleijel.
„Gabriela Melinescu a fost o neobosită promotoare a literaturii române în Suedia timp de aproape cinci decenii, precum și o adevarătă ambasadoare culturală a Suediei în România, după căderea comunismului, când a putut să călătorească în România, să publice din nou și să restabilească legătura cu țara natală.Îi suntem profund recunoscători pentru moștenirea sa literară și pentru totefortul pe care l-a făcut, pentru a crea legături culturale trainice între România și Suedia”, a precizat Bogdan Popescu, directorul Rumänska kulturinstitutet.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii