Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 19 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă În minivacanță, cea mai mare valoare de trafic in punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria

ro

19 Aug, 2024 19:48 212 Marime text

Sursa foto: Ziua de Constanța




 
  • Minivacanța prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în perioada 14-19 august 2024, a adus si cea mai mare valoare de trafic in punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria, din acest sezon. În această perioadă aproximativ 330.000 persoane cu 85.000 mijloace de transport au tranzitat frontiera de stat, cele mai aglomerate puncte fiind ca de fiecare data, Vama Veche si Negru Vodă, conform unui comunicat al Gărzii de Coastă.

„Doar prin P.T.F. Vama Veche au trecut în aceste 5 zile aproximativ 200.000 de persoane, asupra cărora, polițiștii de frontieră au efectuat verificările necesare intrării sau ieșirii din țară. Timpul de așteptare in punctele de trecere a fost ridicat, la inceputul perioadei pe sensul de ieșire, iar la sfârșitul minivacanței, pe sensul de intrare, fără a înregistra valori mai mari de 60 de minute”, transmite sursa citată.


Verificări sporite la PTF Vama Veche
 
O atenție sporită au constituit verificările de frontieră privind condițiile de ieșire de țară pentru cetățenii români, minori, cele mai multe astfel de situații fiind întâlnite în P.T.F. Vama Veche. Aceste verificări necesită un timp suplimentar, întrucât prevederile legale rămân în continuare stricte în acest sens.

În medie timpul de așteptare în punctele de trecere a fost de 30 minute, gestionabil, fiind realizat acest lucru prin suplimentarea numărului polițitilor de frontieră, dar și a utilizării la maxim a infrastructurii punctelor de trecere. Excepție de la aceste valori au fost punctele de trecere Lipnița și Dobromir, al căror timp de așteptare a fost de sub 30 minute.
 
 
În situațiile în care au fost abateri de la normele legale, în perioada de referință, în  zona de competenţă, atât în punctele de trecere, cât şi la „frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat 32 de fapte ilegale (8 infracţiuni şi 24 contravenţii) prin care a fost încălcată legislaţia română.
În contextul eliminării controalelor la frontierele maritime şi aeriene ca urmare a aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, Polițiile de Frontieră din România și din Bulgaria au intensificat acțiunile de cooperare la granița comună atât prin misiuni de cooperare efectuate în comun de patrule mixte formate in polițiști de frontieră români și Bulgari, pe teritoriul celor două state și controale comune în punctele de trecere.
 
 

„Se mențin în continuare măsurile dispuse încă de la începutul sezonului estival și ne așteptăm ca în următoarele două săptămâni valorile de trafic în punctele de trecere să rămână la un nivel crescut.
Recomandările noastre rămân neschimbate, în sensul în care, pentru reducerea timpului de așteptare, participanții la traficul trans-frontalier trebuie să pregăteasca din timp documentele de călătorie, să se informeze în prealabil despre valorile de timp necesare ieșirii sau intrării în țară, pe site-ul poliției de frontieră române, secțiunea Trafic Online, și să utilizeze toate punctele de trecere deschise circulației internaționale”, punctează polițiștii de la Garda de Coastă.

 
 

 
Citește și
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, alături de marinari de Ziua Marinei (Galerie FOTO)
 






 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii