Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:49 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă. Măsuri luate și recomandări pentru perioada sezonului estival

ro

04 Jul, 2020 10:38 1281 Marime text
  • Având în vedere faptul că, în perioada sezonului estival, numărul persoanelor care tranzitează punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Bulgaria se prefigurează a fi în creștere, Garda de Coastă a luat o serie de măsuri menite să reducă timpii de așteptare în punctele de trecere.
 Măsurile dispuse asigură gestionarea eficientă a situaţiei operative pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona litoralului Mării Negre, în Delta Dunării şi în alte zone de interes turistic aflate în zona de competenţă a Gărzii de Coastă.

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ.

În acest sens, va fi folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora.

De asemenea, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului Gărzii de Coastă până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.
 
Pe întreaga perioadă a sezonului estival se vor executa atât acțiuni punctuale cât și misiuni în sistem integrat cu celelalte structure ale M.A.I. în județul Constanța, pentru prevenirea stărilor conflictuale și menținerea ordinii și liniștii publice în incinta punctelor de trecere a frontierei și în localitățile aflate în zona de frontieră.
         
În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă.
 
Recomandări
 
Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.


Pe raza județului Constanţa, în prezent, la graniţa cu Bulgaria, sunt deschise 3 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, astfel:

- P.T.F. Vama Veche - Durankulak;                                                         
- P.T.F. Ostrov - Silistra;
- P.T.F. Negru Vodă - Kardam;

În conformitate cu prevederile Anexei nr.3 din H.G. nr. 476 din 16.06.2020, pe perioada stării de alertă, P.T.F. Lipnița – Kainardja și P.T.F. Dobromir – Krushari râmân închise.


Informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.
 
Recomandări călătorie minori

Având în vedere faptul că, în perioada vacanţei de vară, mulţi copii călătoresc în afara graniţelor ţării, precum şi faptul că se întâlnesc situaţii în care minorilor li se întrerupe călătoria ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor legale, recomandăm părinţilor ca înainte de plecare să consulte care sunt condiţiile privind călătoria cetăţenilor români minori în străinătate. Acestea se regăsesc pe site-ul instituţiei la: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/pg-conditii-de-iesire-din-tara-pentru-cetatenii-romani-minori-59.html
 
Acţiuni pentru siguranţa cetăţenilor, pe litoralul Mării Negre şi în Delta Dunării

În Delta Dunării şi la Marea Neagră, Poliţia de Frontieră Română, prin Garda de Coastă, acţionează permanent pentru supravegherea şi controlul frontierei maritime şi fluviale, dar şi pentru combaterea migraţiei ilegale, contrabandei, exploatării ilegale a resurselor minerale şi biologice şi poluării deliberate a mediului acvatic.
În acelaşi timp, se acordă atenţie deosebită controlului navelor şi al ambarcaţiunilor, căutării şi salvării vieţilor omeneşti pe mare (misiuni de tip "search and rescue"), respectării normelor privind ordinea şi siguranţa navigaţiei în zona de competenţă etc.

De asemenea, atragem  atenţia  persoanelor  care-şi  vor  petrece concediul pe litoral să nu se aventureze la distanţă mare de ţărm şi să nu utilizeze ambarcaţii neadecvate pentru navigaţie, în special când vremea este nefavorabilă. În situaţii de urgenţă pe mare, recomandăm cetăţenilor să solicite sprijinul autorităţilor, apelând numărul de urgenţă „112”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii