Garda de Coastă Percheziții în București și Constanța, într-un dosar de trafic de migranți (GALERIE FOTO)
Garda de Coastă: Percheziții în București și Constanța, într-un dosar de trafic de migranți (GALERIE FOTO)
03 Jun, 2024 14:08
ZIUA de Constanta
830
Marime text
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, două mandate de aducere, și efectuează în continuare cercetări, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța într-un dosar de trafic de migranți.
În cauză, au fost vizate diferite locații de pe raza municipiului București și Constanța.
Potrivit unui comunicat emis de Garda de Coastă, în urma perchezițiilor au fost identificate telefoane mobile, laptopuri, harduri externe, sistem desktop PC, stick-uri de memorie USB care au fost folosite la săvârșirea faptelor, precum și înscrisuri ce fac obiectul cercetărilor.
Cei doi suspecți, cetățeni români, sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți, fals în înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la fals intelectual sub forma instigării și complicității.
Persoanele implicate sunt suspectate că au racolat cetățeni ai unor state din orientul mijlociu, și au obținut avize de muncă prin prezentarea la Inspectoratul General pentru Imigrări unor înscrisuri false pe numele unor societăți comerciale în cadrul cărora se atesta că urmează să fie angajați.
Documentarea activității infracționale s-a realizat cu sprijinul lucrătorilor Serviciului pentru Imigrări al județului Constanța din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări și acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Brigada Operațiuni Speciale Constanța.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
19 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați cu ajutorul dronelor
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii