Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 30 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Mediu Constanța a amendat proprietarul unui teren de lângă lacul Techirghiol. Iată pentru ce nereguli constatate

ro

30 Aug, 2024 10:06 181 Marime text
Lacul Techirghiol/ Sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Constanța






Comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Constanța împreună cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate -ST Constanta au efectuat controale pe malul lacului Techirghiol pentru verificarea unor activități de campare care pot induce perturbări ale speciilor de păsări de interes comunitar, cât și ale habitatelor specifice acestora.
 
„Pentru neconformitățile constatate privind camparea pe suprafața ariilor naturale protejate, proprietarul terenului care a permis camparea și amplasarea corturilor a fost sancționat contravențional conform prevederilor OUG nr. 57/ 2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice”, potrivit Gărzii de Mediu Constanța.
 
În prezent aria naturală protejată Lacul Techirghiol are statut de conservare național si comunitar - Natura 2000 ROSPA 0061 Lacul Techirghiol și internațional -sit Ramsar.
 
 
 
Citește și
Întâmpini dificultăți cu returnarea ambalajelor cu garanție? Ministerul Mediului pune la dispoziție un număr TelVerde pentru semnalarea problemelor
 




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii