Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Mediu Constanța Amenzi în urma controalelor la cariere de piatră din zona Sibioara – Mihail Kogălniceanu (FOTO)

ro

26 Jul, 2024 11:14 188 Marime text
foto: Garda de Mediu
Garda de Mediu Constanța anunță amenzi în valoare totală de 120.000 lei și o suspendare de activitate- bilanțul controalelor efectuate la cinci cariere de piatra din zona Sibioara – Mihail Kogalniceanu.

Garda de Mediu Constanța a efectuat control planificat la două cariere din zona Sibioara, în urma cărora fiecare operator a fost amendat cu 15.000 lei pentru neluarea măsurilor de limitare a emisiilor de poluanți în atmosferă. S-a constatat ca din activitatile desfașurate, precum și din traficul auto pe drumurile tehnologice se generează emisii de praf antrenate eolian în zonele de locuit sau pe drumurile comunale și terenurile adiacente, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu. 


Controlul s-a extins și la alte trei cariere din zona Sibioara - Mihail Kogălniceanu, fiind sancționati titularii de activitate pentru neconformitățile constatate.

Prin urmare, alte două societăți au fost amendate cu câte 15.000 lei pentru poluarea atmosferei cu praf, iar a treia a fost sancționată cu amenda de 60.000 lei și suspendarea activității până la obținerea autorizației de mediu.



foto: Garda de Mediu 




Citește și:

Familie îndoliată! Cine este bărbatul care a murit în cariera de piatră de la Nicolae Bălcescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii