Generalul-locotenent Tomiță-Cătălin Tomescu a predat conducerea Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est
Generalul-locotenent Tomiță-Cătălin Tomescu a predat conducerea Comandamentului Corpului Multinaţional de![](/static/www_v2/img/logo.jpg)
![](images/stories/2022/03/01/Daniela/catalin-tomescu.jpg)
![](https://www.ziuaconstanta.ro/images/stories/2022/03/01/Daniela/catalin-tomescu.jpg)
Potrivit MApN, generalul-locotenent Tomiță-Cătălin Tomescu, aflat la conducerea HQ MNC-SE de la înființarea acestuia în luna iulie a anului 2020, a predat comanda corpului multinațional generalului-maior Dragoș Iacob.
În cadrul activității de la Sibiu a avut loc și ceremonia de trecere în rezervă a generalului-locotenent Tomiță-Cătălin Tomescu, la finalul unei prestigioase cariere militare de peste 40 de ani în serviciul țării. Decretul de trecere în rezervă, la împlinirea vârstei standard de pensionare, a fost semnat de Președintele României. Cu acest prilej, în semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată în structurile Armatei României și ale NATO, generalului-locotenent Tomiță-Cătălin Tomescu i-a fost conferită Emblema de Merit În Serviciul Armatei României, clasa I.
Generalul-locotenent Tomiță-Cătălin Tomescu s-a născut la data de 5 februarie 1964 în localitatea Găești, județul Dâmbovița. În perioada 2000 - 2003 a îndeplinit funcția de comandant al Batalionului 341 Infanterie - SEEBRIG, Topraisar, județul Constanța.”Ceremonia de la Sibiu s-a desfășurat în prezența șefului Statutului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a locțiitorului comandantului Comandamentului Forțelor Întrunite Aliate de la Napoli, generalul-locotenent Jocelyn Paul, a comandantului Comandamentului Forțelor Terestre Aliate (LANDCOM), generalul-locotenent Roger J. Cloutier, a comandanților din structura de forțe a NATO, precum și a reprezentanților autorităților publice și structurilor din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională.
HQ MNC-SE asigură coordonarea forțelor din cadrul prezenței NATO din regiune, coerența operațională între planurile naționale de apărare și cele aliate, precum și o mai bună integrare operațională cu forțele aliaților, în sprijinul consolidării arhitecturii de securitate pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice” - au precizat reprezentanții MApN.
Sursa foto: sg.mapn.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp