Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Gabriel Bologan, fostul consilier prezidențial, acreditat ca ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun

ro

28 Oct, 2024 11:12 157 Marime text
 George Gabriel Bologan, Sursa foto: Facebook/ Ambasada României în Spania
 
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 28 octombrie 2024, decretul privind acreditarea lui George Gabriel Bologan în calitate de ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus a semnat și decretul pentru eliberarea din funcție a domnului Consilier Prezidențial George Gabriel Bologan.

Începând din anul 2003, George Gabriel Bologan a ocupat mai multe poziții în cadrul misiunilor diplomatice şi al oficiilor consulare ale României în străinătate. A fost Consul General al României la Milano (2012), Ambasador al României în Italia (2016-2022), Ambasador al României în Regatul Spaniei (2022-2024).

De asemenea, acesta a reprezentat România la mai multe reuniuni informale pe durata Președințiilor italiene și spaniole la Consiliul Uniunii Europene.

George Gabriel Bologan a fost distins de președintele Italiei cu Ordinul de Merit al Republicii Italiene în grad de Mare Ofițer (2019), Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării din România (2023), Ordinul Sfântului Iacob cel Mareal Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei (2024) și Ordinul Sfintei Treimi al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică din România (2018).

De asemenea, este profesor asociat la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Științe Politice, și doctorand al Universității de Stat Babeș- Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Istorie și Filozofie, Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene.

George Gabriel Bologan a fost numit Consilier Prezidențial la data de 6 februarie 2024.


Citește și:
Președintele României, Klaus Iohannis, va participa la Summitul UE - Consiliul de Cooperare al Golfului și la reuniunea Consiliului European
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii