Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Mandila va intocmi lista pentru Senat si Camera Deputatilor

ro

28 Jul, 2004 00:00 1250 Marime text

PNG a ratificat strategia pentru parlamentare

PNG Constanta are doi vicepresedinti in conducerea centrala a partidului * George Mandila si Gheorghe Alexa decid alaturi de presedintele Gigi Becali viitoarele aliante pentru parlamentarele din toamna * PNG nu mai tanjeste dupa o fuziune cu partidul lui Ciorbea * La Constanta, PNG are organizatii in peste 90% din localitati * George Mandila spera intr-o intelegere cu membrii PUNR Constanta

La sfarsitul saptamanii trecute, membrii Partidului Noua Generatie si-au ales presedintele in persoana lui Gigi Becali. Participantii la Congres au decis realegerea lui Paul Ghitiu in postul de prim-vicepresedinte, precum si infiintarea unei a doua functii de prim-vicepresedinte, castigata de fostul deputat liberal Emil Tocaci. Afirmatiile ii apartin presedintelui PNG Constanta, George Mandila, care, cu aceeasi ocazie, a fost promovat in functia de vicepresedinte al acestui partid la nivel national. Conform aceleiasi surse, Congresul partidului a aprobat, in aceeasi reuniune, statutul si manifestul PNG. La Congresul PNG au participat si reprezentanti ai coalitiei aflate la guvernare in Italia, inclusiv doi senatori ai partidului Forza Italia, condus de premierul Berlusconi. Referitor la posibilele aliante pe care PNG Constanta le-ar putea face, Mandila a exclus orice apropiere de liberali si democrati. La Congresul Partidului Noua Generatie s-au adoptat si Programul politic al formatiunii, care stipuleaza ca PNG este "un partid crestin-democrat din familia crestinismului european, predominant ortodox, intr-un spatiu al convergentei si multiculturalitatii religioase si etnice, al ecumenismului", precum si Manifestul PNG, al carui prim principiu este ca "Dumnezeu este creatorul omului si al naturii". Avand in vedere faptul ca a venit vremea aliantelor, Mandila a precizat ca, la un moment dat, a fost vorba de o oferta pe care PNG a primit-o din partea PUNR, pe care presedintele Becali a analizat-o cu seriozitate. Intre timp, la Targu Mures a avut loc o reuniune nationala a liderilor PUNR, unde a fost prezent si liderul PNG. Acolo s-au discutat trei variante: oferta PSD, a PNG si a Aliantei D.A., care a fost destul de lipsita de consistenta.

PUNR este fractionat in trei tabere

Conform celor declarate de George Mandila, in urma acestor oferte, acum, Partidul Unitatii Natiunii Romane s-a fractionat in trei tabere. Cand presedintele PNG a facut oferta, s-a vorbit despre absorbtie si PUNR urma sa piarda denumirea si sigla, membrii partidului primind in schimb niste functii in conducerea centrala a PNG. Liderul PNG Constanta este de parere ca reprezentantii PUNR n-au vrut sa isi piarda identitatea partidului, desi ar fi fost mai bine. "Acum, datorita faptului ca nu se inteleg foarte bine intre ei si nu au o viziune unitara asupra a ceea ce trebuie sa faca, ne arunca pe noi intr-un camp oarecum periculos de a astepta si nu stim exact cum se va finaliza. Or, noi nu mai avem timp pentru astfel de jocuri de copii. In aceste conditii, o sa absorbim filiale din PUNR dupa ce vom discuta cu fiecare in parte, iar ei se vor muta la noi", a mai completat George Mandila. Deocamdata, nimeni nu a avut nici o discutie cu cineva de la nivelul PUNR Constanta. Mandila asteapta increzator echipa PUNR Constanta sa se angajeze in promovarea proiectului national initiat de presedintele Becali. Mandila gandeste deja in perspectiva, avand in vedere si posibila plasare a membrilor PUNR in structurile de conducere a PNG Constanta. Daca se va ajunge la o intelegere, Mandila este dispus sa verifice tot ceea ce apartine PUNR si, in acest context, liderul PNG Constanta este de parere ca procentul de 1% al PUNR nu se va putea adauga in economia partidului. In acelasi context al aliantelor preelectorale, George Mandila a subliniat ca, la un moment dat, au fost chiar discutii si cu liderii PNTCD. Mandila este de parere ca "PNTCD a fost, pentru noi, un partid foarte interesant deoarece avea o platforma politica asemanatoare cu a noastra si aceleasi idei crestin-democrate si, in acelasi timp, era un partid care avea un patrimoniu destul de mare care noua, in momentul de fata, ne folosea foarte mult pentru ca doream ca pe acest patrimoniu si pe aceasta structura sa reusim sa venim cu o infuzie mare de capital pentru a putea face o campanie electorala si pentru a putea cheltui bani intr-un mod eficient".

Partidele politice sunt in continua schimbare

Liderul constantean al PNG este convins ca "in activitatea politica trebuie sa ai o structura capabila sa-ti absoarba acesti bani. Se pare ca liderii PNTCD au avut pretentii mult prea mari si sunt foarte orgoliosi. Avand in vedere ce rezultate au fata de ce au fost, chiar nu inteleg de ce se cramponeaza de anumite functii si idei. Totusi, trebuie sa tinem cont de faptul ca lumea este in continua schimbare, implicit si partidele politice". De ieri, in calitatea sa de vicepresedinte central al partidului, George Mandila a fost insarcinat sa se ocupe de partea organizatorica pe zona Dobrogea si cateva judete limitrofe. In acest context, judetul Constanta este reprezentat la nivelul conducerii centrale a partidului de catre vicepresedinti, respectiv George Mandila si Gheorghe Alexa. In ceea ce priveste activitatea tehnica pe care o are acum Mandila, acesta spune ca pana acum, la nivelul judetului Constanta, s-au consolidat aproximativ 90% din organizatiile teritoriale. Vorbind despre faptul ca mai sunt mai putin de 100 de zile pana la alegerile din aceasta toamna, Mandila este de parere ca acestea sunt suficiente pentru ca PNG sa penetreze in toate mediile. "Nu cunosc esenta deciziei electoratului, dar stiu cam ce ar trebui sa fac, dar la fel de bine sunt constient de faptul ca si ceilalti se pregatesc. Evident ca sunt constient si de existenta adversarului care incearca sa tina pasul. Avand in vedere sumele pe care vrem sa le cheltuim, cred ca o sa facem fata. Dar pragul de 5% trebuie atins la nivel national".

PNG Constanta are cele mai bune organizatii in comunele Vulturu si Lipnita

Cum in toate partidele cu pretentii acest moment calendaristic este caracterizat prin schimbari de strategii si tactica, Partidul Noua Generatie vrea sa tina pasul cu moda. Mandila spune ca este in plina actiune de numire a cate unui prim-vicepresedinte in toate cele aproximativ 68 de organizatii si, acolo unde rezultatele la alegerile locale au lasat de dorit, va aplica schimbari in conducere, iar mai ales acolo unde nu a remarcat loialitate si inteligenta creatoare, va aplica sanctiuni. Daca ar fi sa laude pe cineva, presedintele PNG Constanta are cuvinte de apreciere pentru organizatiile din comunele Lipnita si Vulturu. "Totodata, PNG sta bine din punctul de vedere al implicarii la nivelul comunei Cogealac si in municipiul Mangalia". La polul opus, oamenii lui Becali au avut surprize neplacute in comuna Poarta Alba, acolo unde refuzau sa creada ca vor pierde batalia inca din turul intai. Aseara, dupa inchiderea editiei, s-au derulat timp de aproximativ patru ore lucrarile primului Birou Permanent National al Partidului Noua Generatie. In acest context, Mandila a fost insarcinat sa se ocupe de judetele Constanta, Tulcea si Ialomita. Mandila a precizat ca in perioada urmatoare trebuie sa intareasca toate organizatiile si este necesara modificarea tuturor Birourilor Permanente Locale si cele Judetene. Ieri la finalul discutiilor Biroului Permanent National s-a respins in unanimitate o eventuala colaborare cu PNTCD. In cadrul unei alte reuniuni ce va avea loc miercurea viitoare, se vor lua decizii extrem de importante in economia partidului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii