Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigacalorie mai ieftina, gunoi si apa potabila mai scumpe pentru mangalioti

ro

17 Jan, 2009 00:20 1333 Marime text
imobiliare_mangalia.jpgLa finele anului trecut, la iniţiativa directorului societăţii furnizoare de agent termic din Mangalia, „Rominservices Therm", Iulian Staicu, consilierii locali aprobau reducerea preţului gigacaloriei către populaţie.

Directorul general al societăţii, Iulian Staicu, îşi motiva propunerea de ajustare a tarifului la gigacalorie prin diminuarea  preţului la combustibilul utilizat, de la preţul de 449,40 lei/gcal (fără TVA) la 396,76 lei/gcal (fără TVA). Astfel, printr-un proiect de hotărâre, locuitorii Mangaliei beneficiază în prezent de un preţ de 165 de lei/gcal (cu TVA) la energia termică facturată, faţă de 175 de lei/gcal până în noiembrie 2008.

O altă propunere, de data aceasta a Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari, în colaborare cu Rominterm, ar putea scădea preţul pentru încălzirea locuitorilor Mangaliei cu alţi 15 lei! „Am înaintat recent Comisiei Economice din cadrul primăriei o propunere de modificare a preţului gigacaloriei, de la 165 la 150 de lei. Urmează ca această comisie să se pronunţe şi, în caz favorabil, să înainteze consiliului un proiect de hotărâre pentru diminuarea cu 15 lei a preţului la facturare către populaţie", ne-a declarat Ion Şapartoc, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari Mangalia.

Pe lângă vestea bună că ar putea avea, în cele din urmă, facturi la încălzire asemănătoare cu cele din alte oraşe ale României, mangalioţii au primit, de la 1 ianuarie, vestea că metrul cub de apă va fi mai scump. Astfel, acesta va costa 5,24 lei, faţă de 4,46 lei. În plus, în cazul în care consilierii locali o vor aproba, populaţia din sudul litoralului va avea de achitat o nouă taxă, cea de „habitat". Aceasta o va înlocui pe cea de salubrizare, plătibilă lunar, urmând să fie achitată direct la primărie şi nu la asociaţia de proprietari. „Taxa de Habitat", în valoare de 3,4 lei/lună/persoană, pentru familiile ce locuiesc la bloc şi de 4,4 lei/lună/persoană, pentru familiile ce locuiesc la casă va fi achitată de două ori pe an, la Biroul Taxe şi Impozite.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii