Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 30 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Glovo Un client din Constanța a comandat 170 de porții de gyros

ro

30 Aug, 2024 11:19 377 Marime text
Sursa foto: Glovo



Potrivit datelor Glovo, platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de produse, românii sunt cei mai avizi consumatori ai preparatului tradițional din bucătăria grecească. Depășind Capitale precum Belgrad sau Sofia, bucureștenii și orădenii au comandat în ultimul an cele mai mari cantități de gyros.


Gyros-ul, sărbătorit anual pe 1 septembrie, este cel mai frecvent ales pentru masa de seară, 1 din 3 Gyros fiind comandat în intervalul orar 18:00-20:00. Mai mult, cele mai multe comenzi sunt înregistrate vinerea, iar peste 20% dintre comenzi sunt plasate pe durata weekend-ului.În ceea ce privește compoziția, gyros-ul cu carne de pui este cel mai consumat sortiment, fiind urmat de cel de porc, iar ulterior de cel mixt, precizează reprezentanții Glovo.


Raportat la datele din ultimul an, cele mai multe comenzi de gyros sunt înregistrate în sezonul de primăvară, în mod special în luna aprilie. Cu toate acestea, pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, Glovo a înregistrat cel mai mare număr de comenzi de gyros, la nivel național.

Un constănțean a comandat, în medie, 14 gyrosi în fiecare lună.

Titlul de cel mai mare fan gyros din România îi revine unui utilizator din Constanța care, în ultimele 12 luni, a comandat în total 170 de gyrosi. Pe de altă parte, un utilizator din Suceava deține recordul de cea mai scumpă comandă, achitând 2.000 lei pe o singură comandă de gyros.

Cele mai multe comenzi de gyros sunt livrate în București, Oradea și Constanța.

Din cele peste 20 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa în care platforma Glovo este activă, România este țara cu cel mai mare consum de gyros. Mai mult, București, Oradea și Constanța se regăsesc în top 10 orașe din lume în care se comandă cel mai mult gyros, depășind capitale precum Belgrad, Sofia sau Podgorița, a încheiat sursa citată.


Apetitul românilor pentru gyros se remarcă și la nivelul Europei de Sud Est, astfel că 4 din primele 10 orașe cu cel mai mare consum de gyros sunt din România – București, Oradea, Constanța și Timișoara.

Despre Glovo
Glovo este una dintre cele mai importante aplicații de livrare din mai multe categorii  care conectează utilizatorii cu companii și curieri, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, supermarketuri și magazine. Viziunea Glovo este de a oferi tuturor acces facil la tot ce se află în orașul lor, astfel încât utilizatorii noștri să se poată bucura de ceea ce își doresc, când doresc, unde doresc. Fondată în 2015 la Barcelona, operează în 23 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa.

Citește și:
Constanța, în topul orașelor cu cele mai multe comenzi de kebab din țară!




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii