Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:38 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gradinitele „intoxicate" din Medgidia, inchise de DSP

ro

20 Oct, 2009 03:24 1484 Marime text
Focarul de toxiinfecţie alimentară depistat la Grădiniţa nr. 3 din Medgidia s-a extins şi la Grădiniţa cu program prelungit nr. 4, din aceeaşi localitate. Şase preşcolari au fost trataţi ambulatoriu, cu medicaţie antipiretică, nefiind necesară internarea.

Ca urmare a acestui fapt s-a sistat activitatea celor două unităţi preşcolare pe perioada investigaţiei epidemiologice. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, această măsură a fost luată şi în scopul evitării extinderii focarului.

Grădiniţa nr. 3 a fost sancţionată contravenţional, cu amendă în valoare de 2.000 lei, şi s-a dispus igienizarea blocului alimentar pentru ambele grădiniţe.

DSP a anunţat, ieri, că investigaţia epidemiologică efectuată a dus la concluzia că cele două unităţi au o sursă comună de aprovizionare cu produse lactate, aceasta fiind şi cauza înregistrării de noi îmbolnăviri.

Momentan, 55 de copii şi trei adulţi au fost depistaţi cu toxiinfecţie alimentară, însă numărul preşcolarilor bolnavi ar putea fi mult mai mare, deoarece la Grădiniţa nr. 4 s-a înregistrat ieri un absenteism de peste 50%. În aceste condiţii, DSP sfătuieşte părinţii să se prezinte cu micuţii la medicii de familie sau direct la Spitalul Municipal Medgidia, dacă prezintă simptome specifice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii