Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 17 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Greenpeace cere transparență referitor la un potențial dosar penal implicând mai multe organizații de protecție a mediului

ro

17 Oct, 2024 15:31 203 Marime text
Greenpeace lansează un apel la clarificări adresat ministrului Energiei, Sebastian Burduja, și ministrului Justiției, Alina Gorghiu, în urma noilor amenințări asupra angajamentului și activității față de protecția climei și a naturii în România.

Într-o scrisoare deschisă trimisă ambilor miniștri astăzi, Greenpeace solicită răspunsuri clare și transparente referitoare la un potențial dosar penal implicând mai multe organizații de protecție a mediului.

Potrivit relatărilor recente din mass-media, această plângere a fost primită de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România și a declanșat proceduri penale. 
 
„Acuzațiile vin în urma campaniei vocale Greenpeace împotriva proiectului de exploatare de gaze fosile Neptun Deep, planificat de compania austriacă OMV în Marea Neagră din România. Întrebat de posibila sa implicare, ministrul Energiei a criticat public căile legale și legitime care contestă procedurile de aprobare a proiectelor energetice controversate și distructive pentru oameni și natură. Totodată, el a refuzat să clarifice existența acestei plângeri penale și implicarea sa în iniţierea posibilei investigații, împiedicând astfel orice fel de dialog constructiv cu Greenpeace și alte organizații", se arată într-un comunicat al Greenpeace.

Reamintim, în ultimele luni, Greenpeace a inițiat mai multe procese cu privire la controversatul proiect Neptun Deep al OMV Petrom și Romgaz.
 
 Citește și: 

Greenpeace atacă în instanță PUZ-ul emis pentru proiectul Neptun Deep
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii