Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup Feroviar Român, amendat pentru că a restricționat accesul de operatori de transport feroviar la infrastructura din zona Portului Constanța

ro

29 Jul, 2024 11:15 197 Marime text
Consiliul Concurenței Consiliul Național de Supraveghere din Domeniul Feroviar (CNSDF), din cadrul Consiliului Concurenței, a sancționat Grup Feroviar Român cu 3,49 milioane lei pentru că nu a respectat măsurile impuse de organismul național de reglementare și nu a permis accesul tuturor operatorilor de transport feroviar la infrastructurile de servicii pe care le operează în stația CF Palas din zona Portului Constanța.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenței, CNSDF, a decis, în octombrie 2023, ca urmare a unei plângeri a CFR Marfă, ca Grup Feroviar Român SA (GFR) și Trans Expedition Feroviar SRL (TEF) să acorde, în condiții echitabile, nediscriminatorii și transparente, dreptul de acces tuturor operatorilor de transport feroviar la infrastructurile de servicii din stația CF Palas și la serviciile oferite în cadrul acestor infrastructuri.

Mai mult, GFR trebuia să publice descrierea infrastructurilor de servicii din stația CF Palas, a serviciilor oferite în cadrul acestor infrastructuri și tarifele percepute, inclusiv informații privind procedura de coordonare și criteriile de prioritizare, pentru maximizarea capacității disponibile, a mai punctat sursa citată. 

De asemenea, compania trebuia să recalculeze și să publice tarifele pentru serviciile oferite în cadrul acestor infrastructuri. GFR nu a implementat integral măsurile impuse de CNSDF, motiv pentru care a fost sancționat. CNSDF va continua monitorizarea modului în care compania respectă legislația și va aplica amenzi suplimentare în cazul în care GFR nu asigură acces nediscriminatoriu operatorilor de transport feroviar. 

 

Despre Trans Expedition Feroviar SRL
 

Societatea a fost înființată în anul 2004, cu sediul social în București, Sector 2, strada Fabrica de Glucoză.

Cifra de afaceri Trans Expedition Feroviar SRL a fost de 13,826,423.00 lei  în anul 2023, cu un profit de 14,888,320.00 lei.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 18.41%.

Trans Expedition Feroviar SRL a raportat un număr de 15 angajați în anul 2023.

Asociați sunt Vasile Didilă, care deține 99% și Cristian Rădulescu cu 1%. Administrator este Vasile Didilă. 
 
Vasile Didilă este acționar în cadrul Iprochim SA, Grampet SA, Grup Feroviar Roman SA, asociat și administrator în cadrul Rapid Com Rail SRL, asociat în cadrul Asertiv Film SRL, reprezentant asociat persoană juridică în cadrul Confero SRL și Roserv R&D SRL.
 
Rădulescu Cristian este acționar în cadrul Sirv Marasesti SA, asociat în cadrul Logistica Feroviara SRL, administrator în cadrul grup Feroviar Roman SA și GP Rail Cargo SA.

 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 


Citește și:

O importantă firmă, suspectată de concurență neloială
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii