Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța A doua zi de desfășurare a festivalului SUNWAVES a fost una fără evenimente negative pentru cei peste 2.000 de participanți

ro

03 May, 2024 10:00 684 Marime text
Foto ilustrativă
 
  • A doua zi de desfășurare a festivalului SUNWAVES a fost una fără evenimente negative pentru cei peste 2.000 de participanți.
 
A doua zi de desfășurare a festivalului SUNWAVES a fost una fără evenimente negative pentru cei peste 2.000 de participanți, transmite un comunicat din partea Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.
 
Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță.
 
Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului, format din lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne (Jandarmerie, Politie, IGI, BCCO), au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror evenimente.
 
Astfel, obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică.
 
Specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog au realizat o serie de activități cu caracter preventiv, atât premergător începerii festivalului, cât și pe perioada de desfășurare a evenimentului, în urma cărora 312 persoane interesate au fost informate și consiliate cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de substanțe interzise, reducerea consecințelor negative asociate consumului, precum și modalitatea prin care pot cere sprijin în caz de urgență.
 
Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv, concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale.
 
Astfel, structurile Ministerului Afacerilor Interne au efectuat verificări și controale specifice, dintre care peste 196 de verificări în aplicația eDAC, 3 persoane au fost amprentate și fotografiate și 7 societăți comerciale au fost verificate.
 
În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile proactive de verificare adoptate au fost oprite din a participa la festival 7 persoane depistate având asupra lor substanțe interzise.
 
Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare, atenția forțelor de ordine fiind concentrată și pe parcările, restaurantele și barurile din zona apropiată locului  de desfășurare a festivalului.
 
Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează proactiv, desfășurând activități pe mai multe paliere, la nivel național, inclusiv în gări și autogări care au legături directe cu litoralul Mării Negre.
 

„Mulțumim participanților care au ales să se bucure de muzică și atmosferă într-un mod responsabil”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Scandal monstru la Costinești! Începe procesul turiștilor care s-au luat la harță cu polițiștii, în august 2023! (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii