Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul Socialiștilor Europeni, dezbatere pe „Pactul verde local”. Ce le-a transmis Mariana Gâju?

ro

11 Oct, 2023 15:30 819 Marime text
În cadrul ședinței din data de 10.10.2023 a Grupului Socialiștilor Europeni s-a dezbătut tema privind modalitățile de implementare ale celor 15 puncte din cadrul proiectului “Pactul verde local”, puncte pe care autoritățile locale le au prioritare în următorul mandat, spre folosul întregii omeniri.

Mariana Gâju, prim-vicepreședinte ACoR și primar al comunei Cumpăna, județul Constanța, a luat cuvântul pe acest subiect și a avut următoarea intervenție:

În cuvântul meu, am subliniat că avem o mare și grea misiune în această campanie împotriva schimbărilor climatice, a dezechilibrelor, a luptei împotriva sărăciei și a foametei. Țările sărace care sunt lovite și de dezastre naturale nu reușesc să se revigoreze singure. Avem nevoie de fonduri europene comune pentru o tranziție ecologică. Fără bani europeni alocați tuturor țărilor membre, fără a lăsa nicio țară în urmă, nu putem vorbi de îmbunătățirea vieții tuturor cetățenilor europeni, de rolul crucial al regiunilor și orașelor de a lăsa generațiilor viitoare o planetă curată și sigură. Un preot sfânt al românilor, Părintele Arhimandrit Arsenie Papacioc spunea: “Cine trăiește prezentul, repară trecutul și cucerește viitorul!”. Pentru viitorul copiilor noștri!

Citește și

Mariana Gâju, intervenție la Bruxelles, pe tema „O Uniune Europeană a sănătăţii pentru Europa şi Regiunile Sale” - „Educația și sănătatea pe primul loc!”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii