Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Gunoaiele nu cad din cer" Primarul din Eforie, Ovidiu Brăiloiu, solicită trecerea plajelor la autorităţile locale

ro

09 May, 2012 02:00 1776 Marime text
Eforie_Ovidiu_Brailoiu_1.jpgEdilul şef al oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, îşi doreşte ca plajele să treacă din administrarea Apelor Române în cea a primăriilor, pentru ca acestea să arate mai bine pentru sezonul estival.

Primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, a susţinut, ieri, o conferinţă de presă în contextul căreia a vorbit despre pregătirea sezonului estival, dar mai ales despre necesitatea trecerii plajelor din administrarea Apelor Române în cea a autorităţilor publice locale. Mai exact, edilul-şef este de părere că reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi cei ai Ministerului Mediului trebuie să analizeze „cât mai curând problema trecerii plajelor în administrarea autorităţilor locale". „Sunt total nemulţumit de felul în care a fost gestionată problema. ABADL este un organism tehnic şi trebuie să rămână un organism tehnic", a explicat primarul, precizând că, din punctul său de vedere, ABADL şi primăriile au un interes comun: acela ca „plajele să fie curate şi dotate corespunzător". Dar, pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie ca plajele să treacă în administrarea primăriilor. Apele Române ar putea să se ocupe însă în continuare, susţine Ovidiu Brăiloiu, de problema digurilor, de fenomenul eroziunii.

Şeful administraţiei publice locale a mărturisit că, în urma unei inspecţii pe plaje pe care a efectuat-o cu o parte dintre colegii săi din Primărie, a constatat că acestea nu sunt tocmai pregătite pentru sezonul estival. „Este încă necesară o cantitate mare de nisip în zonele care au fost afectate de furtună, în iarnă. Pentru că începe sezonul şi ne vom confrunta cu o avalanşă de reclamaţii la adresa plajelor. Asta ne afectează", a afirmat Brăiloiu, care a subliniat că „gunoaiele nu cad din cer".

Edilul-şef consideră că fiecare hotelier ar trebui să răspundă de câte un sector de plajă, în funcţie de cât a investit fiecare. Nu în ultimul rând, Ovidiu Brăiloiu a specificat că, dat fiind că în Eforie nu există decât şapte poliţişti locali, pentru asigurarea liniştii şi a ordinii pe plaje se va apela la Poliţia Naţională şi la Jandarmerie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii