Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gustări dulci din resturile de la masa de Paște. Rețete delicioase și ușor de preparat

ro

06 May, 2024 15:38 776 Marime text
foto: Pixabay Cu siguranță, este minunat să transformi ingredientele rămase de la sărbătoarea de Paște în delicioase prăjituri sau dulciuri.

Iată câteva rețete delicioase și ușor de preparat:

1. Plăcintă cu mere și scorțișoară:

Ingrediente:
  • Aluat de plăcintă (poți folosi aluat rămas de la cozonac sau alte deserturi)
  • Mere (tăiate felii)
  • Zahăr brun
  • Scorțișoară
Mod de preparare:
  • Întinde aluatul într-o tavă de copt și așază feliile de mere pe deasupra.
  • Presară zahăr brun și scorțișoară peste mere.
  • Poți adăuga și puțin unt topit pentru un plus de aromă.
  • Coace la cuptor până când aluatul este rumenit și merele sunt moi.

2. Bomboane de ciocolată cu alune și stafide:

Ingrediente:
  • Ciocolată topită (puteți folosi ciocolată rămasă de la ouăle de ciocolată)
  • Alune mărunțite
  • Stafide

Mod de preparare:
  • Amestecă alunele și stafidele cu ciocolata topită.
  • Pune amestecul în forme de bomboane sau răspândește pe o tavă și lasă să se întărească la frigider.
  • Poți presăra puțină sare de mare deasupra pentru un contrast delicios.

3. Prajitura cu nuci și caramel:

Ingrediente:
  • Biscuiți simpli sau biscuiți rămășiți de la torturile de Paște
  • Nuci măcinate
  • Caramel sau dulceață de lapte

Mod de preparare:
  • Zdrobește biscuiții și amestecă-i cu nucile măcinate.
  • Pune un strat de caramel sau dulceață de lapte peste amestecul de biscuiți și nuci.
  • Acoperă cu un alt strat de biscuiți zdrobiți și nuci.
  • Lasă la frigider până se întărește, apoi taie în pătrate și servește.


4. Papanasi cu brânză dulce și gem:

Ingrediente:
  • Brânză dulce (poate fi rămasă de la cozonac)
  • Făină
  • Oua
  • Gem (preferabil de vișine sau alte fructe de pădure)

Mod de preparare:
  • Amestecă brânza dulce cu făina și ouăle până obții un aluat omogen.
  • Formează biluțe și apasă-le ușor pentru a forma formele de papanasi.
  • Prăjește până devin aurii și crocante, apoi lasă-le să se scurgă pe șervețele de hârtie.
  • Servește cu gem deasupra.

Aceste rețete sunt perfecte pentru a folosi ingredientele rămase de la masa de Paște și pentru a crea deserturi delicioase pentru întreaga familie.

Poftă bună!



Citește și: 

Alimente și obiceiuri pentru a-ți revigora sistemul digestiv după excesele de Paște
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii