Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru un proiect major de investiții feroviare în Portul Constanța

ro

23 Oct, 2024 19:14 351 Marime text
Portul ConstantaGuvernul a aprobat astăzi în ședință o HOTĂRÂRE DE GUVERN privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ,,Reabilitarea şi electrificarea liniei CF 816 Palas - Port A, consolidare tunel km 224+670-225+160, pentru a asigura al doilea acces feroviar în Port Constanţa" lucrare de utilitate publică de interes national.

Potrivit Biroului de Presă al Guvernului României, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru un proiect major de investiții feroviare în Portul Constanța în valoare de 753,8 milioane lei (inclusiv TVA), prin care se va asigura condițiile pentru crearea unui sistem de transport eficient, sustenabil, flexibil și sigur, contribuind la dezvoltarea economică a României.

Proiectul prevede reabilitarea și electrificarea liniei de cale ferată - CF 816 Palas-Port A, inclusiv consolidarea Tunelului Palas. Această investiție este esențială pentru a asigura un al doilea acces feroviar în port, care va îmbunătăți semnificativ capacitatea de transport a mărfurilor către și dinspre Portul Constanța.

Investiția prevede realizarea liniei de cale ferată pe traseul existent (3,5 km), cu reabilitarea tunelului pentru linie simplă (490 m), extinderea tunelului spre stația Palas (200 m), instalarea unui nou sistem de bloc de linie automat integrat pentru linia curentă Palas – Constanța Port Zona A și rețeaua de cabluri aferentă, modificarea sistemului software și hardware al instalației de cale ferată existente în stația Palas pentru preluarea echipamentelor adăugate pe linia curentă Palas – Constanța Port Zona A, precum și electrificarea liniei, cu o viteza de circulație proiectată de 50 km/h.

Durata estimată pentru finalizarea proiectului este de 24 luni, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, și alte surse legale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii