Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene

ro

23 Oct, 2024 20:15 372 Marime text
Foto: FacebookGuvernul României a adoptat o hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Potrivit documentului se suplimentează bugetul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene cu suma de 435 milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pe anul 2024, în vederea asigurării integrale a necesarului de finanțare pentru implementarea măsurilor/proiectelor derulate de minister. 

Banii reprezentă credite bugetare și vor fi utilizați astfel:
  • 175 milioane lei pentru acordarea integrală a tranșei pentru anul școlar 2024-2025 a tichetelor sociale pe suport electronic pentru preșcolarii și elevii dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial, potrivit Ordonanței de urgență nr.83/2023. Fiecare copil a cărei familie are nevoie de sprijin social va primi 500 de lei sub forma tichetelor sociale. Banii vor putea fi folosiți pentru cumpărarea de rechizite și articole de vestimentaţie necesare frecventării şcolii şi grădiniţei.
  • 250 milioane lei pentru onorarea cererilor de plată/rambursare către beneficiarii Programului Dezvoltare Durabilă 2021-2027
  • 10 milioane lei pentru implementarea investițiilor/reformelor finanțate din Mecanismul de redresare și reziliență, respectiv Investiția 2 Instrumente Financiare pentru Sectorul Privat, Componenta 9” Sprijin pentru mediul de afaceri și cercetare, dezvoltare și inovare”.

Sumele rămase neutilizate se restituie la Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului până la sfârşitul anului 2024.

Ministerul lnvestițiilor și Proiectelor Europene, ordonator principal de credite, are rol de autoritate de management pentru Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027, precum și rol de coordonator de reforme și investiții pentru proiectele aflate în implementarea MIPE din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Totodată, în calitate de beneficiar de fonduri europene nerambursabile, MIPE trebuie să acorde integral tranșa aferentă anului școlar 2024-2025 de sprijin material sub forma tichetelor sociale pe suport electronic potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. l15/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru prorogarea unor termene, cu modificările și completările ulterioare.

citește și: 

Guvernul aprobă alocarea de fonduri pentru susținerea învățământului preuniversitar, inclusiv pentru copiii cu cerințe educaționale speciale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii